В Україні зростає злочинність серед військових, Матіос заявляє про 20 тисяч справ

В Україні зростає злочинність серед військових, Матіос заявляє про 20 тисяч справ

Укрінформ
Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявляє про істотне зростання рівня злочинності серед військовослужбовців з 2014 року.

Про це він сказав на міжнародній конференції "Реформування системи військової юстиції України: сучасний стан та перспективи" у Харкові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Починаючи з 2014 року різко зріс та залишається стабільно високим рівень злочинності серед військовослужбовців. Загальна кількість проваджень, що розслідуються слідчими військової прокуратури упродовж 2015-2017 років, перевищила 20 тисяч справ", - сказав Матіос.

За його словами, військові слідчі за 5 місяців 2018 року розслідували 5,2 тис. військових злочинів, а за 4 місяці попереднього року таких злочинів було майже 7,5 тис.

Читайте також: Судові вироки отримали 32 росіянина, що воювали на Донбасі - Матіос

Як пояснив Матіос, частіше за все йдеться самовільне залишення військової служби, дезертирство, заволодіння військовим майном, непокора управлінню та офіцерам, недбале ставлення до військової служби, втрата військового майна, порушення статутних взаємовідносин, порушення правил поводження зі зброєю, ухилення від військової служби іншим способом, перевищення військовослужбовцями влади та повноважень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-