У центрі Нью-Йорка пройшла акція за звільнення Сенцова

У центрі Нью-Йорка пройшла акція за звільнення Сенцова

Відео
Укрінформ
У суботу в центрі Нью-Йорка на Таймз Сквер, громадська організація "Разом" провела акцію за звільнення українського режисера Олега Сенцова та інших політичних в’язнів, яких утримує Росія.

«Час спливає», - з такими словами звернулися до громадськості учасники акції на підтримку Олега Сенцова. Активісти тримали плакати з надписами «Звільніть Сенцова»; інші в одязі в’язнів сиділи чи лежали на асфальті, тримаючи в руках пісковий годинник, повідомляє "Голос Америки".

"Ми повинні щось зробити, ми всі люди, ми повинні розуміти, що ті речі, якими ми користуємось – свобода слова та свобода пересування – невід’ємні, і не можна кидати людей за грати лише через їхні переконання", - каже один з організаторів акції Олексій Прокопенко.

"ЧАС СПЛИВЄ для Олега Сенцова через безстрокове голодування.

ЧАС СПЛИВАЄ для всіх політичних в'язнів.

ЧАС СПЛИВАЄ для тих, чиї права та людська гідність принижена.

ЧАС СПЛИВАЄ для нашої громадськості, якщо будемо і далі ігнорувати агресію Росії проти України та всього вільного світу", - написали на своїй сторінці в Фейсбук організатори акції «Разом за Україну», - повідомляє видання.

Участь у мітингу взяли близько 50 людей.

"Важливо, щоб всі розуміли, що Сенцов, не єдина людина, яку ув’язнили за його політичні переконання. Є ще 64 українських політичних в’язнів, які перебуваються в російських тюрмах", – говорить одна з організаторів мітингу Настя Ряб.

Активісти закликали присутніх звертатись до своїх представників у парламентах світу, своїх закордонних відомств та послів в Росії з вимогою звільнення українських політичних в’язнів.

Читайте також: Російська актриса Хаматова підтримала Серебренникова і Сенцова

Участь в акції взяв також і уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

Як повідомлялося, українського режисера Олега Сенцова затримали в березні 2014 року російські спецслужби в анексованому Росією Криму разом з активістом Олександром Кольченком. Їх обвинувачували в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва провину не визнали.

Сенцов оголосив безстрокове голодування 14 травня 2018 року, заявивши, що припинить його тільки в разі звільнення всіх українських політв'язнів, утримуваних у РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-