Порошенко: Фінал Ліги чемпіонів у Києві - вияв довіри Україні

Порошенко: Фінал Ліги чемпіонів у Києві - вияв довіри Україні

Фото
Укрінформ
Проведення цьогорічного фіналу Ліги чемпіонів в Києві є виявом довіри до України з боку міжнародної спільноти. На цьому наголосив Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з президентом УЄФА Александром Чеферіном.

Про це повідомляє у суботу, 26 травня, прес-служба Глави держави.

"Проведення цьогорічного фіналу Ліги чемпіонів в Києві є виявом довіри до України з боку міжнародної спільноти, а також надасть додаткового поштовху для розвитку футболу в Україні, насамперед дитячого", - зазначив Президент.

Він наголосив, що уже доброю традицією стало проведення в Києві загальноєвропейських заходів і підкреслив, що наступною метою для України є проведення матчу Суперкубку УЄФА або фіналу Ліги Європи.

Петро Порошенко зустрівся з президентом УЄФА Александром Чеферіном / Фото: Палічнак Михайло

Порошенко відзначив принципову позицію УЄФА щодо невизнання зміни статусу Кримського півострова. Символічним він також вважає присутність Кубка Ліги чемпіонів під час святкування 60-річчя відродженого на материковій частині України сімферопольського футбольного клубу "Таврія".

Президент УЄФА зі свого боку подякував Главі держави за високий професійний рівень підготовки масштабного футбольного свята. Особливо було відзначено гостинність та щиру зустріч іноземних гостей, зокрема вболівальників, з боку українців. "Ми прийняли правильне рішення. Ваша підтримка була постійною. Ми в будь-який момент могли звернутися до вас. Набагато простіше організовувати такі масштабні заходи, коли влада підтримує їх", - сказав Чеферін.

Порошенко відзначив, що дуже задоволений бачити щасливі обличчя українців і гостей, які демонструють повагу до обох клубів.

Читайте також: Порошенко привітав команди Ліги Чемпіонів та вболівальників, які прибули до Києва

На запитання за кого він вболіватиме Глава держави запевнив, що підтримуватиме обидва клуби.

Порошенко запросив Чеферіна відвідати у якості посла доброї волі одне із міст українського Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-