Справу прокурора-хабарника знову не було кому розглядати — САП

Справу прокурора-хабарника знову не було кому розглядати — САП

Укрінформ
За півроку судового розгляду справи щодо прокурора ГПУ, який пропонував хабар 10 тисяч доларів за те, щоб працевлаштуватися на керівну посаду в НАБУ, засідання відбулися лише двічі.

Про це інформує прес-служба САП у Facebook.

"24 травня 2018 року, в Голосіївському райсуді Києва не відбулося призначене судове засідання за обвинуваченням прокурора ГПУ, який, за версією слідства, 17 лютого 2016 року пропонував неправомірну вигоду в розмірі 10 тисяч доларів (близько 270 тисяч грн) членам Конкурсної комісії та працівникам НАБУ за позитивне вирішення питання щодо працевлаштування на посаду керівника/заступника керівника підрозділу детективів НАБУ”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це засідання не відбулося, оскільки судді були зайняті в іншому процесі. На засіданні планувалося досліджувати докази.

Читайте також: ГПУ повідомила про підозру екс-заступниці голови Міграційної служби

У САП поінформували, що це вже друге судове засідання у цій справі, яке не відбулося цьогоріч. Попереднє засідання було проведено 27 березня 2018 року, а до цього призначене засідання 5 лютого не відбулося також через зайнятість суддів.

"До цього судове засідання було призначено та проведено ще в минулому році - 8 грудня 2017 року. Тож можна зазначити, що за 6 місяців судового розгляду відбулося лише 2 засідання по суті в цьому провадженні", - резюмували у САП.

Наголошується, що обвинувальний акт щодо цього прокурора ГПУ до Голосіївського райсуду для розгляду по суті САП направила ще 25 березня 2016 року.

Як повідомлялося, 17 лютого 2016 року було затримано прокурора Генпрокуратури України, який пропонував хабар членам конкурсної комісії НАБУ за працевлаштування на посаду керівника/заступника керівника підрозділу детективів Бюро.

20 лютого 2016 року Солом'янський районний суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді взяття під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу контролю (браслета).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-