За 7 років роботи у Секретаріаті Кабміну опрацювали майже 21 тисячу запитів

За 7 років роботи у Секретаріаті Кабміну опрацювали майже 21 тисячу запитів

Укрінформ
За сім років роботи Управління забезпечення доступу до публічної інформації у Секретаріаті Кабміну було опрацьовано майже 21 тисячу запитів, 60% з яких надійшло електронною поштою.

Про це повідомляє Урядовий портал у Facebook.

"7 років тому було створено Управління забезпечення доступу до публічної інформації у Секретаріаті Кабміну. За цей період ним опрацьовано майже 21 000 запитів, 60% з яких надійшло електронною поштою", - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що найпоширенішими є запити на інформаційно-енциклопедичну інформацію – 49% від загальної кількості.

"Проте до нас регулярно надходять цікаві прохання, на кшталт: надати юридичну адресу України; надати перелік пам’ятників/місць поховання видатним діячам України з часів Київської Русі; надати інформацію про розмір штрафу за браконьєрство болотяної черепахи, тощо", - розповідає керівник управління Роксолана Стадник.

За її словами, до всіх запитів працівники ставляться серйозно та надають відповіді, а ще управління досить активно займається розвитком та вдосконаленням. Зокрема, проведено та взято участь у майже 100 семінарах, тренінгах, конференціях.

Читайте також: Все про доступ до публічної інформації

В управлінні працює п'ятеро людей, і щотижня вони розглядають в середньому 70-80 запитів.

Як відомо, у 2011 році набув чинності Закон України "Про доступ до публічної інформації", на виконання якого в Секретаріаті Кабінету міністрів було створено Управління забезпечення доступу до публічної інформації, яке забезпечує цей напрямок роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-