ГПУ повідомила про підозру екс-заступниці голови Міграційної служби

ГПУ повідомила про підозру екс-заступниці голови Міграційної служби

Укрінформ
Колишній заступниці голови Державної міграційної служби повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди за сприяння в оформленні документів для отримання громадянства України громадянином РФ.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

"Наразі вже колишньому заступнику голови Державної міграційної служби України 24.05.2018 року повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дії підозрюваної кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 ККУ (одержання неправомірної вигоди особою, яка займає особливо відповідальне становище).

У ГПУ поінформували, що підозрюваній загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Водночас у повідомленні не зазначається ім'я жінки, якій повідомлено про підозру, але, як відомо, один із екс-заступників голови ДМС, Діна Пімахова, є фігурантом у розслідуванні Національного антикорупційного бюро України у справі про корупційну схему легалізації іноземців в Україні.

Читайте також: Кабмін звільнив Пімахову з міграційної служби

У листопаді на сайті ДМСУ з'явилася інформація про затримання агента НАБУ під час спроби дати хабар першому заступнику голови ДМС Пімаховій.

30 листопада НАБУ заявило, що її детектив не пропонував хабар, а проводив спецоперацію з викриття корупційної схеми, а СБУ, ведучи прослуховування для Бюро, завербувала Пімахову для тиску на НАБУ.

21 березня у ДМС поінформували, що Пімахова подала заяву про звільнення.

Згодом Кабмін звільнив Пімахову із займаної посади.

Також у квітні цього року Кабмін звільнив з посади заступника глави ДМС Тетяну Нікітіну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-