Суд поновив Стоєцького на посаді заступника голови ДСНС

Суд поновив Стоєцького на посаді заступника голови ДСНС

Укрінформ
Окружний адміністративний суд Києва ухвалив рішення про поновлення на посаді заступника голови ДСНС Василя Стоєцького, якого разом із тодішнім головою ДСНС Сергієм Бочковським затримали на засіданні уряду у березні 2015 року.

Ухвалу суду від 16 травня оприлюднено у Єдиному реєстрі судових рішень.

"Допустити негайне виконання судового рішення в частині поновлення ОСОБА_1 (Стоєцький - ред.) на посаді заступника голови ДСНС та в частині стягнення з ДСНС на користь ОСОБА_1 середнього заробітку за час вимушеного прогулу за період з 01.04.2015 по 16.05.2018", - наголошується в ухвалі.

Як зазначається, Стоєцький звернувся з позовом до ОАСК, в якому просив визнати протиправним та скасувати розпорядження Кабміну від 25 березня 2015 року про його звільнення з посади заступника глави ДСНС, поновити його на посаді і стягнути з ДСНС на його користь середній заробіток за час вимушеного прогулу з 25 березня 2015 р.

Позовні вимоги були мотивовані, зокрема, тим, що при звільненні Стоєцького з посади заступника голови ДСНС допущено порушення. Зокрема, висновок про порушення позивачем присяги держслужбовця, який став підставою для його звільнення, є необрунтованим та таким, що не відповідає дійсності, оскільки "позивач не приймав присяги держслужбовця". Крім того, службове розслідування, яке б могло встановити факт того чи іншого порушення відповідачем, не проводилося, а акт, який встановлював би факт такого порушення, не складався.

Позивач також вказує, що, на його думку, відбулося порушення порядку звільнення його з посади.

Представники відповідачів - Кабміну і ДСНС - під час розгляду позову заперечували проти задоволення позовних вимог Стоєцького.

Читайте також: Повернення Бочковського: суд направив сторонам повний текст рішення

Зокрема, представник Кабміну заявив про необгрунтованість посилань позивача на факт непроведення службового розслідування як одну з підстав для скасування розпорядження. “Ст. 11 Закону України «Про державну службу» передбачено, що державні службовці мають право, зокрема, вимагати службового розслідування з метою зняття безпідставних, на думку службовця, звинувачень або підозри. Однак позивач таким правом не скористався та не вимагав проведення службового розслідування відносно нього”, - наголошував представник Кабміну.

Він також зазначав, що доводи позивача про те, що він прийняв та підписав текст присяги працівника органів внутрішніх справ, не доводять, що він не є державним службовцем.

Проте суд ухвалив визнати протиправним та скасувати розпорядження Кабміну від 25 березня 2015 року про звільнення Стоєцького з посади заступника глави ДСНС, поновити його на посаді з 26 березня 2015 року і стягнути на користь Стоєцького з ДСНС "середній заробіток за час вимушеного прогулу за період з 01.04.2015 по 16.05.2018 у розмірі 463 583,48 грн".

Як повідомлялося, 25 березня 2015 р. голова ДСНС Сергій Бочковський і його заступник Василь Стоєцький були затримані на засіданні уряду. Їм інкримінують зловживання службовим становищем, вимагання хабарів у підлеглих, внесення неправдивих відомостей в офіційні документи, легалізацію коштів з використанням рахунків у закордонних банках. Того ж дня Кабмін звільнив їх із посад.

26 квітня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним звільнення Бочковського і поновив його на посаді.

Пізніше речник МВС Артем Шевченко повідомив, що Бочковський і Стоєцький перебувають у статусі обвинувачених: Бочковський — за 3 статтями ККУ, Стоєцький — за 2 статтями ККУ. За словами Шевченка, наразі справу щодо Бочковського і Стоєцького розглядає суд першої інстанції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-