Аваков вірить, що італійський суд розставить крапки над

Аваков вірить, що італійський суд розставить крапки над "і" у справі Марківа

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков привітав рішення італійської сторони про початок судового розгляду справи бійця Нацгвардії Віталія Марківа і сподівається на спростування необгрунтованих звинувачень.

Про це він повідомив під час зустрічі з послом Італійської Республіки в Україні Давіде Ла Чечілія, інформує прес-служба МВС.

"Віримо, що рішення суду врешті розставить крапки над "і", знявши всі інсинуації і спростувавши необрунтовані звинувачення проти громадянина України Віталія Марківа", - зазначив Аваков.

Уточнюється, що початок судового розгляду по суті справи Марківа відбудеться у суді міста Ассізі, 6 липня.

За словами міністра, позиція МВС у цій справі залишається твердою і послідовною з моменту арешту Марківа італійськими правоохоронними органами у червні минулого року.

Під час зустрічі Аваков також передав послу Італії в Україні свою публічну заяву з проханням довести її зміст до відома італійських компетентних органів, щоб припинити маніпуляції поняттями і підміну сенсів.

"У контексті офіційної політичної позиції, якої дотримується дружня нам Італія, італійське правосуддя не може оперувати сумнівною термінологією, за якою чітко простежується слід російської пропаганди", - наголосив міністр.

У відомстві зазначили, що "у зв’язку із цим МВС України змушене вдатися до демаршу у вигляді заяви міністра з метою звернути увагу італійської сторони на некоректне тлумачення італійським правосуддям низки ключових моментів", що "може мати негативний вплив на прийняття судом об’єктивного рішення".

Як повідомляв Укрінформ, 24 травня 2014 року в районі села Андріївка поблизу окупованого на той час Слов'янська Донецької області під мінометний вогонь потрапила група іноземних журналістів. Італійський фоторепортер Андреа Роккеллі і його перекладач загинули.

Читайте також: Парубій проситиме Італію про об'єктивне розслідування справи Марківа

Поліція Італії 30 червня 2017 року заарештувала бійця Нацгвардії Віталія Марківа за обвинуваченням в умисному вбивстві Роккеллі. Водночас за даними українського слідства, загибель журналіста і його перекладача сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ. Генеральна прокуратура України також повідомила, що Роккеллі перебував у зоні бойових дій без належного узгодження з владою України.

На адресу компетентних органів Італії було направлено листи Генеральної прокуратури, Служби безпеки, Міністерства внутрішніх справ України про готовність надати всебічне сприяння у розслідуванні кримінального провадження щодо Марківа та загибелі Роккеллі.

Фото з сайту МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-