Чи надається субсидія за певною адресою, можна буде дізнатися у відкритому реєстрі

Чи надається субсидія за певною адресою, можна буде дізнатися у відкритому реєстрі

Укрінформ
Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив про факти зловживання оформленням субсидій особами, які насправді не потребують допомоги.

Про це інформує прес-служба Мінсоцполітики

«Практика надання субсидій населенню показала зловживання цим механізмом зі сторони тих людей, які насправді не потребують допомоги та мають значний рівень реальних, проте незадекларованих доходів», - заявив Рева.

За його словами, коли йдеться про 923 тисячі домогосподарств, у яких мешкають півтора мільйони людей, що декларують нульові доходи, то треба розуміти, що серед них є різні люди. 

«Є дійсно ті, хто не має доходів, а є такі, хто декларують відсутність доходів, а потім купують елітну нерухомість. Реальна ситуація, коли громадянин із нульовими доходами з банківської картки купує на 189 тисяч гривень гаджетів, а інший купує за 730 тисяч мерседес», - зауважив міністр соцполітики. 

Рева наголосив, що такі випадки фіксуються завдяки процесу верифікації у співпраці з Міністерством фінансів. Він зазначив, що ухвалюються відповідні рішення щодо охочих зекономити гроші у нечесний спосіб за рахунок платників податків. 

«Для виявлення зловживань проводиться верифікація спільно з Міністерством фінансів, працюють служби соціального захисту на місцях. Разом з тим, чесним людям не потрібно хвилюватися, вони отримають автоматичне перепризначення субсидій і до них питань ніяких не виникне. Ми ставимо питання тим людям, яким дійсно потрібно ставити запитання - якщо людина показує нульові доходи, то ми повинні розібратися, правда це чи ні, за рахунок чого ця людина живе. У будь-якій цивілізованій європейській державі при зверненні за соціальною допомогою ставляться ці питання, і людина має довести правдивість цієї інформації», - заявив Рева.

Він також зазначив, що проведені зміни не є глобальними, але вони направлені виключно на те, щоб зробити допомогу адресною. 

Читайте також: Гройсман квапить місцеву владу із встановленням лічильників

Окрім того міністр повідомив, що у численних зверненнях до Міністерства соцполітики люди скаржилися на несправедливість надання субсидій людям, яких вони особисто знають, і які насправді не мають права на отримання допомоги. 

Рева також поінформував про запуск реєстру субсидіантів, за допомогою якого можна буде дізнатися, чи надається субсидія за певною адресою проживання і який розмір цієї допомоги. 

Водночас міністр соціальної політики наголошує, що «жодні персональні дані людей не будуть опубліковані».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-