СБУ затримала росіян, які збирали для ФСБ дані про підземні комунікації України

СБУ затримала росіян, які збирали для ФСБ дані про підземні комунікації України

Відео
Укрінформ
Співробітники СБУ викрили громадян Росії на спробі збору в інтересах країни-агресора інформації про системи підземних комунікацій об’єктів критичної інфраструктури України.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

"Правоохоронці встановили, що в січні поточного року двоє російських громадян – учасники руху так званих "дигерів", були завербовані представниками ФСБ РФ. За завданням "куратора" агенти повинні були збирати інформацію про підземні об’єкти, що розташовані, насамперед, у великих промислових містах та столицях країн Європейського Союзу, а також в Україні", - йдеться у повідомленні.

Оперативники спецслужби викрили іноземців під час спроби несанкціонованого проникнення на територію однієї зі станцій Київського метрополітену.

Читайте також: Навіщо ФСБ “шиє” Джемілєву і Чубарову причетність до “екстремістських груп”

Під огляду речей затриманих співробітники СБУ виявили альпіністське спорядження, технічні засоби фото- та відеофіксації, а також пристрої механічного злому для подолання систем охорони.

"Зважуючи на те, що російські "диігери" не вчинили злочину та активно співпрацювали з вітчизняними правоохоронцями, українська сторона, відстоюючи європейські цінності верховенства права, прийняла рішення щодо їх примусового повернення до РФ. Обом молодикам також забороно в’їзд на територію України терміном на п’ять років", - йдеться в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-