Росія планує нову масштабну кібератаку на Україну - Cisco Systems

Росія планує нову масштабну кібератаку на Україну - Cisco Systems

Укрінформ
Найбільший у світі розробник мережевого устаткування Cisco Systems попередив, що Росія ймовірно планує здійснити нову масштабну кібератаку на Україну.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на дослідника з Відділу кіберрозвідки компанії Крега Вільямса.

"У середу Cisco Systems Inc  попередила, що (російські - ред.) хакери заразили дуже складним програмним забезпеченням щонайменше 500 тисяч роутерів і приладів для зберігання інформації у десятках країн, ймовірно готуючись здійснити нову масивну кібератаку на Україну", - йдеться у повідомленні.

У Відділі кіберрозвідки Cisco (Talos) впевнені, що за цією кампанією, під назвою VPNFilter, стоїть російський уряд, тому що хакерське програмне забезпечення обмінювалося кодами зі шкідливим програмним забезпеченням, яке було використано у попередній кібератаці, і за яку уряд США поклав відповідальність саме на Москву.

Читайте також: СБУ попереджає про можливу масштабну кібератаку до фіналу Ліги чемпіонів

Як повідомляє Cisco, це шкідливе програмне забезпечення використовується для шпигунства, втручання в інтернет-комунікації або для здійснення деструктивних атак на Україну, яка раніше вже звинуватила Росію в масових атаках на частину її енергетичної інфраструктури й підприємств. 

Зазначається, що дослідники вирішили оприлюднити інформацію про російські наміри зараз тому, що мають побоювання, що найбільша кількість зараження в Україні була не випадковою. Вони вважають, що Москва планує здійснити атаку на Україну наступного місяця, ймовірно, 28 червня, під час святкування Дня Конституції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-