МОН затвердив перелік обладнання для інклюзивно-ресурсних центрів

МОН затвердив перелік обладнання для інклюзивно-ресурсних центрів

Укрінформ
Міністерство освіти і науки затвердило орієнтовний перелік обладнання, необхідного для кабінетів інклюзивно-ресурсних центрів.

Про це повідомляє прес-служба МОН.

“Інклюзивно-ресурсні центри створюють в Україні для того, щоб визначити особливі освітні потреби дітей, надати їм психолого-педагогічну допомогу. Ці центри допомагатимуть забезпечити право кожної дитини на освіту. Адже перед початком навчання фахівці мають визначити, яким чином та за якою програмою мають навчатися діти з особливими освітніми потребами. Крім того, потрібно здійснювати постійний супровід таких дітей, проводити з ними корекційні заняття”, -  зазначила генеральний директор директорату інклюзивної та позашкільної освіти МОН Лариса Самсонова.

Вона зауважила, що в Україні вже створено понад 116 інклюзивно-ресурсних центрів, проте загалом їх працюватиме майже 800 по всій країні.

Читайте також: Відкрився онлайн-курс з інклюзивної освіти для вчителів початкових класів

У затвердженому МОН переліку обладнання для них - мультимедійне обладнання, планшети, інтерактивні сенсорні модулі, меблі, розвиваючі та корекційні дидактичні матеріали тощо. 

На старті реформи уряд підтримає облдержадімінстрації освітньою субвенцією з державного бюджету, яка передбачає підтримку осіб з особливими освітніми потребами. Її загальний розмір становить 560 млн грн. З них 100 млн піде на закупівлю обладнання для оснащення інклюзивно-ресурсних центрів. Подальша підтримка роботи цих кабінетів здійснюватиметься за рахунок обласних бюджетів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-