САП направила до суду справу екс-депутата Мартиненка

САП направила до суду справу екс-депутата Мартиненка

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала до суду обвинувальний акт щодо колишнього народного депутата Миколи Мартиненка та інших осіб, підозрюваних у заволодіння чужим майном та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці САП у Facebook.

"Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою за наслідками досудового розслідування НАБУ скеровано до суду обвинувальний акт за обвинуваченням колишнього парламентаря Мартиненка М.В., Переломи С.В., Журила Р.М., Сорокіна О.Г., Богданця В.І., Василькова В.О. Обвинуваченим інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем), ч.3 ст.209 (легалізація доходів одержаних злочинним шляхом), ч.1 ст.255 КК України (створення злочинної організації)", - зазначили в прокуратурі.

За даними САП, Мартиненку та Василькову  інкримінується заволодіння коштами ДП "НАЕК "Енергоатом" при укладенні та виконанні контрактів постачання обладнання для вказаного підприємства від чеської компанії SKODA JS та укладенні і виконанні контракту між SKODA JS і компанією BRADCREST INVESTMENTS SA на загальну суму 6 млн 400 тис. 777 євро.

Читайте також: Екс-депутатові Мартиненку вручили обвинувальний акт - адвокат

Окрім того, в антикорупційній прокуратурі розповіли, що Мартиненко, Перелома, Журило, Сорокін та Богданець обвинувачуються у заволодінні коштами ДП "СхідГЗК" в розмірі 17,28 млн. дол. США шляхом неправомірного укладення та подальшого виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП "СхідГЗК" №70/13 через австрійську компанію-посередника STEUERMANN Investitions- und Handelsgesellschaft mbH, підконтрольну учасникам злочинної організації.

Разом з тим у САП наголосили, що досудове розслідування щодо інших підозрюваних у вчиненні вказаних злочинів триває, зокрема оголошено розшук ще 4 фігурантів, двоє з яких – громадяни Австрійської Республіки, ще одного з підозрюваних, який переховувався, було затримано та обрано запобіжний захід. Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-