Сенцов налаштований продовжити голодування до

Сенцов налаштований продовжити голодування до "фатального кінця"

Політв’язні
Укрінформ
Український політв'язень в РФ Олег Сенцов готовий продовжувати голодування до фатального кінця.

Про це заявив його адвокат Дмитро Дінзе на прес-конференції в Києві 21 травня, повідомляє "Радіо Свобода".

"Як він (Сенцов - ред.) мені пояснив, він голодуватиме до кінця, відповідно - до фатального кінця", - сказав Дінзе, нагадавши, що у його підзахисного захворювання серця ще з дитинства, а також ревматизм ніг.

За словами адвоката, Сенцов півтора місяці готувався до голодування, поступово відмовляючись від їжі, і вирішив піти на такий радикальний крок, оскільки "зневірився, що українська і російська сторони можуть прийняти рішення щодо його звільнення".

Після оголошення голодування Сенцова помістили в одиночну камеру. При цьому захисника запевнили в колонії міста Лабитнангі, де знаходиться українець, що у разі різкого погіршення стану його здоров'я можливе медичне обслуговування, що передбачає використання глюкози і фізіологічних розчинів.

У свою чергу сестра режисера Наталія Каплан назвала рішення брата "жестом відчаю". "Цим голодування він намагається наблизити звільнення інших ув'язнених і не випадково оголосив його перед чемпіонатом світу по футболу в Росії, щоб привернути увагу до цієї теми якомога більше людей", - підкреслила вона.

Читайте також: Російські літератори і вчені виступили із заявою "Врятувати Олега Сенцова"

Як повідомлялося, український режисер Олег Сенцов був затриманий у березні 2014 року російськими спецслужбами в Криму, анексованому Росією, разом з активістом Олександром Кольченком. Їх звинуватили в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року суд в Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва провину не визнали.

Сенцов оголосив безстрокову голодовку 14 травня, заявивши, що припинить її лише у разі звільнення всіх українських політв'язнів, які утримуються в РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-