Француз отримав в Україні 6 років за підготовку теракту

Француз отримав в Україні 6 років за підготовку теракту

Укрінформ
Любомльський районний суд у Волинській області призначив шість років позбавлення волі французу Грегуару Муто, якого затримали за підозрою в підготовці терактів.

Про це повідомив речник Генпрокуратури України Андрій Лисенко.

"За принципової позиції прокурорів Любомльського відділу Ковельської місцевої прокуратури 27-річного громадянина Французької Республіки за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами.., а також готування до вчинення терористичного акту засуджено до 6 років позбавлення волі", - написав Лисенко.

Він нагадав, що, маючи намір вчиняти на території Французької Республіки підпали та вибухи окремих об’єктів інфраструктур, чоловік вирішив незаконно придбати на території України вогнепальну зброю, боєприпаси та вибухові речовини й у червні 2015 року прибув до України.

В другій половині червня 2015 року у м. Маріуполі Донецької області він звернувся до військовослужбовця одного з полків Національної гвардії України з пропозицією придбання за 16 тисяч євро необхідних йому засобів ураження: 5 автоматів системи Калашникова з набоями до них, 2 ручних протитанкових гранатометів "РПГ-7В", 18 пострілів до них, 125 кг тротилу, 100 електродетонаторів.

Читайте також: ФСБ готує у Бердянську протести для звільнення судна "Норд"

Військовослужбовець повідомив про це у Службу безпеки України та надав згоду на виконання спеціального завдання з розкриття злочинної діяльності іноземця.

21 травня 2016 року француз на автомобілі марки «Renault» моделі «Kangoo», завантаженому зброєю, вирішив перетнути Державний кордон України через міжнародний автомобільний пункт пропуску «Ягодин». 

Після проходження митного оформлення в режимі «виїзд» протиправна діяльність іноземця була припинена співробітниками СБ України. Зброю та боєприпаси вилучено під час обшуку.

Згідно з вироком Любомльського районного суду, він визнаний винним у вчинених злочинах та найближчі 6 років проведе за гратами, написав речник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-