Український політв'язень Коломієць вийшов з ШІЗО з погіршенням здоров'я

Український політв'язень Коломієць вийшов з ШІЗО з погіршенням здоров'я

Укрінформ
Український політв'язень Андрій Коломієць 19 травня вийшов після 15 діб перебування у штрафному ізоляторі російської колонії.

Як повідомляє Кримська правозахисна група, за інформацією дружини політв'язня Галини Коломієць, стан здоров'я Андрія погіршився.

"Незважаючи на молодий вік, Андрій Коломієць страждає на кілька хронічних захворювань. Його мучить псоріаз, сильні головні болі, підвищений тиск", - йдеться в інформації.

Також повідомляється, що Коломійця вже вчетверте саджали до штрафного ізолятора. Кожного разу керівництво колонії знаходить формальні причини для покарання українця.

Читайте також: Українського політв'язня Коломійця відправили в ШІЗО

Як відомо, у червні 2016 року активіста Євромайдану Андрія Коломійця засудили в Криму до 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму. Його затримали в російській Кабардино-Балкарії в травні 2015 року за підозрою в зберіганні наркотиків, привезли в Крим та звинуватили у замаху на вбивство двох кримських співробітників спецпідрозділу "Беркут". За словами адвоката Коломійця, з доказів обвинувачення є тільки дві чорно-білі фотографії нібито обгорілої форми силовиків.

У квітні 2017 року Коломієць подав скаргу до Європейського суду з прав людини. Пізніше стало відомо, що стан його здоров'я погіршився, а необхідну медичну допомогу йому не надають.

Російська правозахисна організація "Меморіал" вважає Андрія Коломійця політв'язням і вимагає його негайного звільнення.

Після винесення вироку, Коломієць був етапований до виправної колонії № 14 Краснодарського краю, де перебуває з листопада 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-