Порошенко у Биківні вшанує пам’ять жертв політичних репресій

Порошенко у Биківні вшанує пам’ять жертв політичних репресій

Укрінформ
На “Биківнянських могилах” у неділю пройде офіційна церемонія вшанування пам'яті жертв політичних репресій за участю Президента Петра Порошенка.

Про це повідомляє сайт Глави держави. 

“20 травня 2018 року на території Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили» вшанують пам’ять жертв політичних репресій”,  - йдеться у повідомленні.

Офіційна церемонія за участю Президента та інших високопосадовців розпочнеться об 11.00. 

Далі продовжиться громадське вшанування: міжконфесійний молебень за жертвами політичних репресій, мітинг-реквієм і виступ Національного хору імені Григорія Верьовки. 

Також усі охочі зможуть ознайомитись із фотодокументальною виставкою "Розстріляна еліта: Биківнянський вимір" при вході до заповідника.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 20 травня відзначають День пам'яті жертв політичних репресій. Щорічно він припадає на третю неділю травня.

Читайте також: В Україні відзначають День пам'яті жертв політичних репресій

День пам'яті жертв політичних репресій встановлено згідно з Указом Президента від 21 травня 2007 року з метою належного вшанування пам'яті жертв політичних репресій, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України.

У Биківнянському лісі знаходиться найбільше в Україні місце поховання жертв масових політичних репресій. Тут був об'єкт спеціального призначення НКВС, де у кінці 30-х - в 40-х роках відбувалися масові захоронення розстріляних та закатованих. За даними науковців, у Биківнянському лісі поховано близько 100 тисяч репресованих комуністичною владою. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-