Українські

Українські "Вело-Чумаки" перед пробігом США і Канадою заїхали до Вашингтона

Відео
Укрінформ
Команда українських велосипедистів, учасників благодійного проекту "Чумацький шлях до Північної Америки", перед стартом у Лос-Анджелесі на дистанцію 10 тис. кілометрів по Сполучених Штатах і Канаді, в суботу завітала до Вашингтона.

Про це повідомило Посольство України в США, яке виступило партнером велопробігу в рамках іміджевої програми публічної дипломатії МЗС України.

"Посол України в США Валерій Чалий зустрів у Вашингтоні команду українських велосипедистів, які вже днями з Лос-Анджелесу розпочнуть свій благодійний Велопробіг "Чумацький шлях до Північної Америки"/Сycling tour "Chumak Way", щоби здійснити подорож через Сполучені Штати й Канаду від океану до океану та подолати 10 000 км через 435 міст", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Волонтери організовують масштабний велопробіг Північною Америкою на підтримку України

Український посол побажав успіху учасникам проекту, які не тільки долатимуть дистанцію, але й спілкуватимуться з людьми й розповідатимуть про Україну. Нинішній проект має на меті допомогти багатьом американцям та канадійцям відкрити сучасну й динамічну Україну, а також поширити інформацію про реальні події на Донбасі та в тимчасово окупованому українському Криму.

Крім того, як повідомлялося раніше, ініціатори проекту пропонують показ нових українських фільмів про війну на Донбасі та події Євромайдану, висвітлення реалій з району бойових дій на сході України безпосередньо від учасників подій, ознайомлення з українськими стартапами, новинками технологій, проектами, брендами. Крім того, пропонуватиметься сувенірна продукція з національною символікою та атрибутикою, кошти від продажу якої підуть на благодійність.

Учасники благодійного проекту також приєдналися до акції #FreeSentsov, яка закликає звільнити ув'язненого в Росії українського кінорежисера і активіста Олега Сенцова.

Команда велопробігу складається з ветеранів АТО, спортсменів та волонтерів, які самі себе жартома називають "Вело-Чумаками". Два роки тому вони організували подібний тур "Українці в Європі". Тоді активісти проїхали на велосипедах понад 11 тис. кілометрів за 100 днів через 16 країн від Львова до Одеси через Лісабон.

Посол України в США доручив генеральним та почесним консулам України в Сполучених Штатах підтримати українських велосипедистів протягом їх тривалого шляху.

Проект "Чумацький шлях до Північної Америки" має свою сторінку у соціальних мережах , де можна ознайомитися з основними подіями.

Фото: Посольство України в США

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-