Кольченко побажав Сенцову здоров'я і сил:

Кольченко побажав Сенцову здоров'я і сил: "Знадобляться на волі в Україні"

Укрінформ
Незаконно засуджений у Росії за звинуваченням у тероризмі кримський активіст Олександр Кольченко написав листа засудженому за тією ж справою кінорежисеру Олегу Сенцову, який оголосив голодування у колонії.

Про це повідомила правозахисниця Тетяна Щур, яка отримала лист від адвоката засудженого, який зустрівся з підзахисним у російській колонії у місті Копєйськ під Челябінськом, передає "Громадське".

«Сьогодні дізнався, що ти став на якір (оголосив голодування — ред.). Я дуже стурбований цією обставиною, враховуючи, що коли ми з тобою спілкувалися, ти не підтримував такі заходи, а також відомості про те, що стан твого здоров'я у цьому північному відрядженні погіршився», - написав Кольченко.

Політв'язень розповідає, що взяв з собою «Пригоди бравого солдата Швейка», оскільки «література подібного роду допомагає з належною часткою серйозності ставитися до всього цього фарсу, що оточує нас».

«Зі своїх тепличних санаторних умов я хочу побажати тобі здоров'я і сил, які нам знадобляться на волі в Україні», - написав Кольченко, звертаючись до товариша.

У листі він також зазначив, що, як тільки відбуде у ШІЗО, готується повернутися туди знову, оскільки «наближається день Росії».

За словами Тетяни Щур, така практика застосовується в російських в'язницях досить часто. «Тих, хто сидить за важкими статтями, за якою сидить Кольченко, у Челябінську переводять у ШІЗО у зв'язку з державними святами. Їх тримають близько 2 тижнів для профілактики. Це такий порядок, і так чинять з усіма», — пояснила вона.

Читайте також: Чому Олег Сенцов своє життя швидше вб’є сам, ніж віддасть на поталу Путіну

Як повідомлялося, український політв'язень Олег Сенцов у колонії «Білий ведмідь» у місті Лабитнангі 16 травня оголосив голодування, вимагаючи відпустити всіх українців, незаконно утримуваних у Росії та анексованому Криму.

Президент Петро Порошенко закликав міжнародну спільноту продовжувати тиск на Кремль після того, як Сенцов оголосив про голодування.

Українського режисера Олега Сенцова й активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили у підготовці терактів та засудили до 20 та 10 років позбавлення волі відповідно. 

Загалом у Росії й в анексованому Криму перебувають 64 українські політв'язні, 27 з них наразі на території Росії. При цьому 58 з 64-ох затримані у Криму чи у справах, пов'язаних з Кримом. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-