У Раді розробляють єдиний ритуал вшанування загиблих військових

У Раді розробляють єдиний ритуал вшанування загиблих військових

Укрінформ
У Верховній Раді триває робота над законопроектом, який би дозволяв за єдиним ритуалом  робити пошанування загиблим військовослужбовцям.

Про це сказав перший заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук журналістам у кулуарах Верховної Ради, коментуючи інформацію про виявлені на території фермерського господарства поблизу селища Таромське Дніпропетровської області десятки мішків з речами бійців АТО, що загинули під Іловайськом.

"Ми зараз у процесі роботи над законопроектом, який би дозволяв робити за єдиним ритуалом пошанування тим, хто, виконуючи обов'язки, загинув. У процесі напрацювання групою ми обговорювали це питання", - сказав Тетерук.

Він зазначив, що очільникам Міністерства оборони, Служби безпеки та Міністерства внутрішніх справ було запропоновано створити робочу групу з цих питань.

"Щодо питань, які порушуються, я особисто сьогодні адресував очільникам цих відомств, щоб ми створили робочу групу, і я висловив побажання, що готовий бути представником від депутатського корпусу для того, щоб ті питання, які існують, були позитивно вирішені і ми не мали непорозумінь у процесі знаходження тіла загиблого, належного його підготовки та поховання, а також передачі рідним усіх особистих речей, які могли знаходитись при військовослужбовцеві. Від голови Служби безпеки я отримав майже миттєве підтвердження,  що вони почали опрацьовувати перелік цих питань. З іншими відомствами ми працюємо", - уточнив депутат.

За його словами, ці проблемні питання виникли ще 2014 року. 

Читайте також: За загиблими на Сході киянами у столиці оголошуватимуть Дні жалоби

Як повідомляв Укрінформ, напередодні у Нацполіції заявили, що факт виявлення на Дніпропетровщині мішків з особистими речами учасників Іловайського котла розслідуватиме спеціальна комісія. У Нацполіції повідомили, що знайдені речові докази у 2014 році були передані на зберігання до фермерського господарства у зв’язку з відсутністю приміщення з відповідними санітарними нормами у відділенні поліції. 

За даними розслідування прокуратури, 29 серпня 2014 року за безпосередньою вказівкою та наказом командування генерального штабу збройних сил РФ російські військовослужбовці впритул розстріляли з важкого озброєння колони українських бійців під Іловайськом. Тоді загинули 366 українців, 429 воїнів зазнали поранень, 300 бійців потрапили у полон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-