Вступ до ЄС підтримує майже 60% українців

Вступ до ЄС підтримує майже 60% українців

Опитування
Укрінформ
За вступ України в Європейський Союз висловилися понад половина респондентів, що взяли участь в опитуванні Інституту аналізу та прогнозування за підтримки аналітичної групи «Соціопрогноз» Київського прес-клубу.

Про це повідомив виконавчий директор Київського прес-клубу, керівник аналітичної групи «Соціопрогноз» Михайло Пересунько під час презентації дослідження «Суспільно-політична ситуація в Україні; громадська думка населення України: травень 2018 року» в Укрінформі.

«Помічаємо, що є стійка тенденція до збільшення кількості респондентів, які висловлюються за приєднання до Європейського Союзу. На сьогодні, за нашими результатами, такий показник становить 59, 4% опитаних», - сказав Пересунько, розповідаючи про відповіді респондентів на запитання, як би вони проголосували, якби найближчого тижня проводився референдум щодо вступу України в ЄС.

За його словами, проти вступу України в ЄС висловилися 17, 1 % респондентів. При цьому, наголосив він, згідно з результатами опитування, кожен десятий українець не брав би участі в референдумі, що становить 10,7%, і ще 12,8% завагалися з відповіддю.

«Щодо вступу у військово-політичний блок НАТО ми також помічаємо зростаючу тенденцію. Звичайно, рівень підтримки дещо менший, ніж щодо вступу до Європейського Союзу, але все одно надзвичайно позитивний показник, що кількість тих, хто підтримує вступ до НАТО, добігає практично половини населення України. 48, 4% респондентів готові сьогодні проголосувати за вступ до НАТО», -  повідомив Пересунько.

Водночас, зазначив він, проти висловилися близько чверті респондентів - 26%, не брали б участі в голосуванні 9% опитаних і завагалися з відповіддю 16, 2% опитаних.

Пересунько зауважив, що вагомою причиною зростання серед населення підтримки вступу України в НАТО є зовнішня агресія з боку Росії. 

Читайте також: ЄС опитує громадян щодо майбутнього Європи

«Власне, після 2014 року рівень підтримки вступу до НАТО почав зростати», - додав Пересунько. 

Експрес-опитування населення України проводилося Інститутом аналізу та прогнозування за підтримки аналітичної групи «Соціопрогноз» Київського прес-клубу з 3 по 15 травня 2018 року в усіх областях України (за винятком тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей, АР Крим). 

Всього опитано 2022 респондента, статистична похибка вибірки не перевищує 2,2%. Метод отримання інформації: індивідуальне інтерв'ю за місцем проживання респондента віч-на-віч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-