Працевлаштування за кордоном: Рада може ввести штрафи для порушників

Працевлаштування за кордоном: Рада може ввести штрафи для порушників

Укрінформ
Верховна Рада має намір ввести адміністративну відповідальність за порушень законодавства у сфері провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном.

За прийняття відповідного законопроекту №6275-д у першому читанні проголосувало 229 депутатів, за мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Законопроектом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном» пропонується внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення. Зокрема пропонується уповноважити Мінсоцполітики розглядати справи  про відповідні адміністративні правопорушення, пов’язані з невиконанням законних вимог посадових осіб центрального органу виконавчої влади.

Окрім того, законопроектом передбачається, що контроль за додержанням законодавства у сфері провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном здійснюється Мінсоцполітики та уповноваженим органом з реалізації державної політики з питань державного нагляду та контролю за дотриманням законодавства про зайнятість населення.

Читайте також: Українці їдуть у Польщу через нелегальних посередників на "чорну" зарплату - експерт

Завданням зазначених органів, згідно із законопроектом, є захист прав осіб, яким надаються послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, шляхом застосування у межах своїх повноважень адміністративних стягнень та фінансових санкцій з метою запобігання і припинення правопорушень у сфері провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном та протидії торгівлі людьми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-