Матеріали справи Вишинського очікуються в суді після десятої години

Матеріали справи Вишинського очікуються в суді після десятої години

Укрінформ
Надходження в Херсонський міський суд матеріалів справи щодо обрання запобіжного заходу керівникові "РИА Новости-Украина" Кирилу Вишинському, якому оголошено підозру в державній зраді, очікується у четвер, 17 травня, після десятої години ранку.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила у четвер зранку у телефонній розмові головний спеціаліст із забезпечення зв`язків зі ЗМІ Херсонського міського суду Оксана Теленик.

"Очікується, що матеріали зайдуть в суд (сьогодні - ред.) після десятої години", - сказала Теленик.

За її словами, точний час, коли це відбудеться, наразі невідомий.

Як зазначила Теленик, після того, як матеріали надійдуть у суд, вони спершу потраплять в канцелярію, а звідти - судді, який (яка) має ознайомитися з ними, і вже потім буде призначено час розгляду цієї справи.

Читайте також: До Херсонського суду ще не надходили папери на Вишинського

Як повідомляв Укрінформ, 15 травня прокуратура АР Крим спільно з СБУ в рамках кримінального провадження за фактами розв’язання Російською Федерацією агресивної війни в інформаційній сфері щодо України та державної зради провела обшуки в редакції і прес-центрі "РИА Новости-Украина", а також за адресами проживання осіб, які організовували та забезпечували його діяльність. За результатами слідчих дій отримано докази того, що інформація, розміщена на інтернет ресурсі "РИА Новости-Украина", містить заклики, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, державній та інформаційній безпеці. Керівнику порталу "РИА Новости-Украина" Кирилу Вишинському було оголошено про підозру у держзраді та затримано.

16 травня Вишинського етапували з Києва до Херсона, де знаходиться офіс української прокуратури АРК, яка веде його справу.

Прокуратура АР Крим клопотатиме у Херсонському міському суді про обрання керівнику порталу "РИА Новости-Украина" Кирилу Вишинському запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на два місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-