До Херсонського суду ще не надходили папери на Вишинського

До Херсонського суду ще не надходили папери на Вишинського

Укрінформ
До Херсонського міського суду ще не надходили матеріали справи щодо обрання запобіжного заходу керівникові "РИА Новости-Украина" Кирилу Вишинському, якому оголошено підозру в державній зраді.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила головний спеціаліст із забезпечення зв`язків зі ЗМІ Херсонського міського суду Оксана Теленик.

"Цих матеріалів ще немає у суді. Вони ще не зайшли в суд", - зазначила Теленик.

За її словами, коли ці матеріали будуть у суді, тоді й буде призначене судове засідання з обрання запобіжного заходу Вишинському, та суддя, який (яка) розглядатиме цю справу. Також буде виставлено повідомлення про це судове засідання на офіційному сайті Херсонського міського суду, зазначила Теленик.

Читайте також: Прокуратура проситиме для Вишинського два місяці арешту

Як повідомляв Укрінформ, 15 травня прокуратура АР Крим спільно з СБУ в рамках кримінального провадження за фактами розв’язання Російською Федерацією агресивної війни в інформаційній сфері щодо України та державної зради провела обшуки в редакції і прес-центрі "РИА Новости-Украина", а також за адресами проживання осіб, які організовували та забезпечували його діяльність. За результатами слідчих дій отримано докази того, що інформація, розміщена на інтернет ресурсі "РИА Новости-Украина", містить заклики, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, державній та інформаційній безпеці. Керівнику порталу "РИА Новости-Украина" Вишинському було оголошено про підозру у держзраді та затримано. 16 травня Вишинського етапували з Києва до Херсона, де знаходиться офіс української прокуратури АРК, яка веде його справу. За даними ЗМІ, судове засідання з обрання Вишинському запобіжного заходу відбудеться 17 травня. Прокуратура АР Крим клопотатиме у Херсонському міському суді про обрання керівнику порталу "РИА Новости-Украина" Кирилу Вишинському запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на два місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-