МОЗ заявляє, що ліки від гемофілії вже доправили в регіони

МОЗ заявляє, що ліки від гемофілії вже доправили в регіони

Укрінформ
До областей України доправлено препарати за державною програмою лікування онкогематології та за програмою лікування гемофілії у дорослих.

Про це повідомляє сайт МОЗ

"Цього тижня у регіони відправлено препарати за програмами державних закупівель «Онкогематологія» та «Доросла гемофілія». Найближчим часом лікарські засоби будуть доступні у лікарнях", - йдеться у повідомленні.

Так, за програмою лікування онкогематології відправлено 1 548 флаконів препарату Піперацилін/Тазобактам; 4 070 флаконів препарату Цитарабін; 280 упаковок препарату Філграстим; 1 984 флакони препарату Етопозид.

За програмою лікування гемофілії у дорослих - 570 упаковок Фактору IX коагуляції крові людини (рекомбінантний) 500 МО); 680 упаковок - Фактор IX коагуляції крові людини (рекомбінантний) 1000 МО); 26 упаковок - Антиінгібіторний коагулянтний комплекс, оброблений парою; 3 229 упаковок - Фактор IX коагуляції крові людини (плазмовий).

У міністерстві нагадали, що ліки закуповуються в межах виділеного бюджету, який щорічно приймає Верховна Рада. Так, у 2016 році цей бюджет склав 3,4 млрд грн, у 2017 році - 5,9 млрд грн, у 2018 році - 5,9 млрд грн. Державний бюджет, виділений на закупівлю ліків на національному рівні, дозволяє покривати в середньому 45% від усього обсягу потреби. Так, наприклад, програма «Доросла онкологія» фінансується на 30%, а програма «Дитячий діаліз» майже на 100%.

Водночас у МОЗ наголосили, що закупівлі ліків через міжнародні організації дозволяють домовлятись про спеціальні низькі ціни для України, і завдяки цьому збільшувати обсяги закуплених ліків.  

Читайте також: ТОП-10 продажів в аптеках: ліками вважаються лише три

Окремо у відомстві повідомили, що у випадку, коли ліки є в наявності в лікарні, але хворому з якихось причин відмовляють у їх безоплатній видачі, необхідно написати заяву на ім'я головного лікаря медичного закладу або на місцеве управління/департамент охорони здоров`я, вказавши діагноз із результатами аналізів або діагностики, що підтверджує діагноз, та необхідний препарат.

Медичні заклади, згідно з наказом МОЗ №509, зобов'язані оприлюднювати інформацію щодо залишків лікарських засобів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-