Премії переможцям конкурсу

Премії переможцям конкурсу "Вчитель року" прив'язали до мінімальної зарплати

Укрінформ
Уряд збільшив розмір премії для переможців і лауреатів Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року», прив’язавши його до мінімальної зарплати.

Відповідне рішення під час засідання у середу  прийняв Кабінет Міністрів України  без обговорення, інформує Урядовий портал.

Зміни передбачають, що сума винагороди тепер становитиме для переможців – п’ять мінімальних заробітних плат (наразі це понад 18,6 тис. грн), а для лауреатів – чотири (за друге місце майже 15 тис. грн)  і три (за третє місце близько 11 тис. грн). 

Збільшені премії отримають переможці та лауреати 2019 року. При цьому раніше розмір премій для переможців і лауреатів (друге та третє місце) був 5, 3 та 2 тисячі гривень відповідно.

«Наше завдання – зробити професію вчителя престижнішою. Участь та перемога у подібних конкурсах – це можливість вчителю проявити себе, і вона має відповідно підтримуватись державою. Навіть після цього підняття розмір премії залишається недостатньо високим, враховуючи скільки сил учителю потрібно витратити на підготовку та участь у конкурсі. Однак це значний крок вперед, премії зростають більш як у три рази», – зазначила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Читайте також: МОН очікує майже 80 тисяч вступників до магістратури за технологією ЗНО

Участь у конкурсі тепер  зможуть брати і педпрацівники закладів професійної (професійно-технічної освіти), які також читають загальноосвітні предмети.

Інша новація – проведення першого туру конкурсу за зональним принципом, щоб прибрати зайві бюрократичні процедури для участі вчителів з об’єднаних територіальних громад. Органи управління освітою ОДА зможуть визначати місця (зони) проведення першого туру з урахуванням результатів реєстрації учасників. Це забезпечить рівні умови для педпрацівників закладів освіти як районного підпорядкування, так і ОТГ.

Як повідомляв Укрінформ, переможцями конкурсу «Учитель року-2018» в чотирьох номінаціях стали вчителі з Калуша, Луцька, Києва та селища міського типу Локачі. Всього ж до фіналу увійшли 100 педагогів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-