Спалах кору: за тиждень захворіли ще понад 1400 українців

Спалах кору: за тиждень захворіли ще понад 1400 українців

Укрінформ
В Україні триває спалах кору. Минулого тижня на кір захворіли 1400 осіб, з яких 756 - діти.

Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я. 

"За оперативними даними Центру громадського здоров’я МОЗ України, за 19-й тиждень 2018 року на кір захворіли 1407 людей: 651 дорослий і 756 дітей. Кількість нових випадків захворювання за останній тиждень зросла. Найбільша кількість нових випадків зареєстрована у Вінницькій, Волинській, Київській, Львівській, Луганській, Рівненській, Чернігівській області, а також у м. Києві. Частка дорослих, які захворіли на кір, також зростає", - йдеться у повідомленні.   

Читайте також: У МОЗ розповіли про “гойдалки” кору в регіонах

Зазначається, що з початку року на кір захворіли 15 261 людина - 6 243 дорослих і 9 018 дітей. За цей час від ускладнень кору померло восьмеро людей: шестеро дітей і двоє дорослих.

Найбільше з початку року людей захворіли на кір в Івано-Франківській, Закарпатській,  Львівській, Одеській та Чернівецькій областях.

У МОЗ нагадали, що захист від кору забезпечує тільки вакцинація. Якщо вашій дитині скоро виповниться 1 рік або 6 років, їй необхідно зробити щеплення за календарем щеплень. Якщо ж ви пропустили першу чи другу дози вакцини КПК за графіком, зверніться до медичного закладу для якнайшвидшого отримання безоплатного щеплення. Тепер зробити безоплатне щеплення КПК та надолужити пропущені дози вакцини можна усім дітям до 18 років.  

У МОЗ повідомили, що минулого тижня 800 тис. доз вакцини проти кору, паротиту і краснухи була доставлена у регіони відповідно до розподілу. Таким чином вакциною КПК забезпечені всі регіони. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-