Укрзалізниця обіцяє підтримку працівникам, які втратили право на дострокову пенсію

Укрзалізниця обіцяє підтримку працівникам, які втратили право на дострокову пенсію

Укрінформ
ПАТ "Укрзалізниця" надаватиме соціальну підтримку працівникам, які втратили право дострокового виходу на пенсію.

Такий механізм передбачено у проекті нового колективного договору компанії, повідомив в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов.

"Укрзалізниця, як велике державне підприємство, що несе усвідомлену соціальну відповідальність за своїх працівників, розробила механізм матеріальної підтримки залізничників, які внаслідок змін у законодавстві втратили право дострокового виходу на пенсію. Ця пільга узгоджена зі спільним представницьким органом профспілок та окремим пунктом відображена в матеріалах до проекту колективного договору товариства, який на даний час опрацьовується та має бути затверджений до кінця 2018 року», - розповів Кравцов.

За його словами, Укрзалізниця прийняла рішення надавати соціальну підтримку працівникам, які при виході на пенсію за віком відпрацювали на залізничному транспорті 12 років (чоловіки) та 10 років (жінки) за професією чи на посадах, що надавали право дострокового виходу на пенсію за вислугою років, та втратили це право внаслідок змін у законодавстві.

Наразі, зазначив Кравцов, тривають переговори з профспілками щодо узгодження розміру відсотка для нарахування зазначеної допомоги на індивідуальний рахунок працівника в недержавному пенсійному фонді. Цей відсоток нараховуватиметься від прожиткового мінімуму для працездатних осіб і має скласти щонайменше 7 %. За попередніми підрахунками, таку матеріальну допомогу в галузі отримуватимуть близько 40 тисяч працівників. Відтак у проекті консолідованого фінансового плану ПАТ «Укрзалізниця» на 2019 рік необхідно передбачити на ці потреби близько 60 млн грн, зауважив Кравцов. 

«Це важливі видатки, які викликані фундаментальними змінами в законодавстві і які галузь готова інвестувати для соціальної підтримки своїх працівників. Водночас їх розмір потрібно чітко обрунтувати та прорахувати, щоб збалансувати дохідну частину на підтримку соціальних категорій. Крім того, ці зміни неможливо реалізувати за один день, на це об’єктивно потрібно значно більше часу», - зазначив керівник Укрзалізниці.

Читайте також: Інтерсіті змінить періодичність курсування з Києва до Кривого Рогу та Тернополя

Він також додав, що товариство запрошує профспілки до більш активної участі в узгодженні деталей цього пункту та інших матеріалів нового колективного договору товариства. "Сьогодні потрібен конструктивний діалог і конкретні пропозиції з вирішення нагальних соціальних питань, а не страйки й ультиматуми", - наголосив Кравцов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-