Справа Вишинського: папери на обрання запобіжного заходу сьогодні передадуть суду

Справа Вишинського: папери на обрання запобіжного заходу сьогодні передадуть суду

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим направить клопотання до суду про обрання міри запобіжного заходу для Кирила Вишинського протягом дня 16 травня.

Про це повідомила прес-секретар Прокуратури АРК Тетяна Тихончик в ефірі телеканалу "112", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Обрання міри запобіжного заходу буде відбуватися у Херсоні, у Херсонському міському суді. Сьогодні протягом дня до суду буде скеровано клопотання щодо обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - зазначила вона.

Окрім того, у коментарі Укрінформу Тихончик розповіла, що 15 травня обшуки проводилися не тільки за місцем проживання Вишинського, а ще й у "підпільному офісі "РІА Новости" в Києві та ще у двох людей".

Прес-секретар не назвала прізвищ цих людей, оскільки слідство ще триває. Натомість Тихончик підкреслила, що у цій справі один звинувачуваний - Кирило Вишинський.

Читайте також: Вишинського етапують до Херсона - адвокат

Як повідомляв Укрінформ, 15 травня прокуратурою Автономної Республіки Крим спільно зі Службою безпеки України в рамках кримінального провадження за фактами розв’язання Російською Федерацією агресивної війни в інформаційній сфері щодо України та державної зради було проведено обшуки в редакції і прес-центрі незаконно діючого в нашій державі медіа-ресурсу «РИА Новости Украина», а також за адресами проживання осіб, які організовували та забезпечували його протиправну діяльність.

За результатами проведених слідчих і негласних слідчих дій встановлено причетність громадян України до незаконної діяльності зазначених медіа-ресурсів в Україні. Під час розслідування отримано докази того, що інформація, розміщена на інтернет-ресурсі «РИА Новости Украина», містить заклики, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканості України, державній та інформаційній безпеці.

Керівнику порталу "РИА Новости-Украина" Кирилу Вишинському оголошено про підозру у держзраді. Його затримано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-