Полозов дякує фоловерам, що помітили помилку у його українському посвідченні

Полозов дякує фоловерам, що помітили помилку у його українському посвідченні

Укрінформ
Російський адвокат Микола Полозов отримав посвідчення адвоката України.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Два тижні тому мною було отримано посвідчення адвоката України, видане Національною асоціацією адвокатів України. Уважні читачі могли виявити помилку, що полягала в неправильній даті видачі посвідчення. І вони були абсолютно праві. Дійсно, як мені пояснили в асоціації, в поліграфії, під час друку посвідчення, зазначили неправильну дату. Тепер усе виправлено. Нове посвідчення правильне за формою і за змістом», - написав він.

Полозов також пояснив, що його адвокатський статус в Україні не зовсім дорівнює статусу адвокатів - громадян України.

Читайте також: Сенцова могли етапувати для обміну або перевезти в іншу колонію - Полозов

«Основна особливість полягає в тому, що здійснення адвокатської діяльності в Україні іноземному громадянинові можливе тільки за наявності статусу адвоката у своїй юрисдикції і тільки у співпраці з громадянином України, який має статус адвоката в Єдиному реєстрі адвокатів України. Наприклад, я співпрацюю зі своїм українським колегою Володимиром Кутовим», - повідомив він.

Крім того, Полозов також заявив, що поки що у нього немає намірів здійснювати адвокатську діяльність в Україні.

«Згодом, можливо, це буде цікавим досвідом, але нині весь час і сили йдуть на захист громадян України в Росії й окупованому Криму. Там я більше потрібен», - написав адвокат.

За його словами, статус адвоката в Україні йому потрібен «для ефективнішого захисту громадян України в Росії і Криму».

«Часто у справах складаються обставини, коли необхідні докази потрібно витребувати від українських органів влади, громадських організацій і т. д. Раніше для цього необхідно було здійснювати довгу процедуру подання запитів у посольство України в Російській Федерації, потім чекати коли ці запити будуть надіслані в Україну по лінії МЗС, потім чекати, коли відповіді з документами повернуться назад. Тепер у мене є можливість безпосередньо подавати запити, збирати докази невинності підзахисних безпосередньо в Україні. Це має істотно прискорити і спростити роботу», - зазначив Полозов.

Він також опублікував фото свого посвідчення адвоката України.

Як повідомлялося, Микола Полозов представляв інтереси в російських судах заступників Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова й Ахтема Чийгоза, а також Надії Савченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-