Канал EU Music перевірять через порушення у роковини Корюківської трагедії

Канал EU Music перевірять через порушення у роковини Корюківської трагедії

Укрінформ
Нацрада з питань ТБ і радіо призначила позапланову перевірку телеканалу EU Music через ознаки порушення у день 75-х роковин Корюківської трагедії.

Таке рішення ухвалено на засіданні 11 травня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, зазначалося, що моніторинг телеканалу засвідчив: 1 березня о 12:00 в його ефірі не було оголошено хвилину мовчання із супроводженням звука метронома. Регулятор також зафіксував відсутність під час реклами на екрані відповідного стилізованого зображення або палаючої свічки, які є доречними до відповідної події. В обох випадках це є ознаками порушення Правил ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні жалоби (скорботи) та дні пам’яті, закону України «Про телебачення і радіомовлення» та постанови Верховної Ради «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2018 році».

Читайте також: Нацрада оголосила конкурс на 48 FM-частот

З огляду на це Нацрада призначила позапланову перевірку мовника.

Згідно з даними сайту «Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні» до 1 листопада 2015 року телеканал називався RuMusiс і цілодобово транслював російську та українську музику.

Як відомо, 1-2 березня 1943 року загони СС та угорської військової жандармерії вбили 6700 жителів села Корюківка, що на Чернігівщині. За даними істориків, це наймасовіше одномоментне вбивство нацистами мирного населення за всі роки Другої світової війни. Воно увійшло в історію як Корюківська трагедія.

Фото: Mediasat

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-