Суд арештував валютних шахраїв, яких затримували зі стріляниною

Суд арештував валютних шахраїв, яких затримували зі стріляниною

Укрінформ
Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для двох валютних шахраїв, які 8 травня у Києві під час спроби втечі використали зброю проти правоохоронців.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

 “Сьогодні суд обрав зловмисникам запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За вчинене їм загрожує до 15-ти років ув’язнення”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 8 травня на вулиці Татарській у Шевченківському районі Києва працівники карного розшуку столичної поліції викрили валютних шахраїв. І хоча під час спроби втечі зловмисники використали зброю, правоохоронці їх затримали.

У зловмисників вилучили зброю, 10 тис. доларів США, які вони відібрали у потерпілого, банківські штампи, договори на оренду кількох приміщень. Є підстави вважати їх причетними до восьми аналогічних злочинів. 

Слідчі розпочали два кримінальні провадження за ст. 186 (Грабіж) та ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

“Зловмисники орендували приміщення на першому поверсі, яке раніше використовував банк. Тобто там вже була каса з віконцем та декілька кімнат. Власнику шахраї повідомили, що «знімають» метри з метою облаштувати там хімчистку. Згодом аферисти додали кілька перегородок, поставили офісну техніку, меблі, банківський термінал, стенди. Від імені банку розмістили в Інтернеті оголошення щодо купівлі валюти за вигідним курсом і чекали дзвінка «крупного» клієнта”, - розповів старший слідчий з особливо важливих справ Головного управління Національної поліції у м. Києві Сергій Руденко.

Під час огляду місця події правоохоронці виявили кілька пошкоджень у стінах. Готуючись до злочину, чоловіки планували зробити другий вихід. Натомість зуміли пробити лише лаз у стіні.

“Після домовленості з підприємцем щодо обміну кількох десятків тисяч американських доларів зловмисники розмістили на вході банківську вивіску. Далі запросили на годину двох молодиків, які навіть не здогадувалися про участь у злочині, але мали бути для відвідувача менеджерами фінансової установи. Один із шахраїв став касиром, інший - залишився спостерігати на вулиці”, - повідомив старший слідчий.

Читайте також: Скручують "євробляхи": соцмережі попереджають про автошахрайство у Києві

Отримавши 10 тис. дол. США від клієнта, аферист пішов нібито перераховувати купюри в сусідню кімнату. Підприємець, втративши касира з поля зору, занервувався і спробував повернути гроші, почав кричати. Тим часом зловмисник помістив валюту в рюкзак і поспішив через вікно на вулицю. Там передав наплічник напарнику, після чого обидва спробували втекти у різні напрямки.

“Ми мали оперативну інформацію щодо можливої оборудки, тож були неподалік і почали переслідування зловмисників. Касир відразу скинув пістолет, як згодом встановили – не зареєстрований. Його спільник, який тримав рюкзак із грішми, також дістав зброю і застосував її у наш бік, зробивши не менше трьох пострілів, але ми їх затримали”, - зазначив правоохоронець.

Внаслідок стрілянини ніхто не постраждав. З місця події поліція вилучила два пістолети, гроші, “атрибутику” банківської установи. За розповіддю 24-річного “касира”, це не перша оборудка, у якій він бере участь. Також він повідомив, що для маскування зовнішності він використовував бороду і татуювання, які малював хною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-