ВРП звільнила суддю за п'яне водіння

ВРП звільнила суддю за п'яне водіння

Укрінформ
Вища рада правосуддя (ВРП) звільнила суддю Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області Михайла Ротмістренка за вчинення істотного дисциплінарного проступку.

Про це інформує Управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності ВРП

"Вища рада правосуддя ухвалила звільнити Ротмістренка Михайла Володимировича з посади судді Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України ( вчинення істотного дисциплінарного проступку, грубе чи систематичне нехтування обов’язками, що є несумісним зі статусом судді або виявило його невідповідність займаній посаді  - ред.)", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що дисциплінарну справу стосовно судді Ротмістренка відкрито на підставі скарги прокурора Закарпатської області.

У скарзі зазначено, що вказаним суддею вчинені адміністративні правопорушення, пов'язані з керуванням транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння.

Читайте також: ВРП дала добро на відставку двох суддів

Скаржник вказав, що постановою Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області встановлено, що 17 серпня 2016 року суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області Ротмістренко поблизу міста Мукачева Закарпатської області керував транспортним засобом марки BMW у стані алкогольного сп'яніння,  у крові судді виявлено 2,4 проміле алкоголю, що в 11 разів перевищує максимально допустиму законодавством норму.

При цьому суд закрив провадження у справі про адміністративне правопорушення за частиною першою статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі - КУпАП) стосовно Ротмістренка у зв'язку із закінченням передбачених статтею 38 КУпАП строків накладення адміністративних стягнень.

Окрім того, автор скарги повідомив про повторне вчинення Ротмістренком адміністративного правопорушення, пов'язаного з керуванням транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння, та системні порушення норм етичної поведінки суддів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-