Вбивство Вороненкова: прокуратура завершила розслідування

Вбивство Вороненкова: прокуратура завершила розслідування

Укрінформ
Прокуратура міста Києва завершила розслідування за фактом вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова.

Про це повідомляє у четвер прес-служба прокуратури міста Києва.

"Управлінням з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури за процесуального керівництва прокуратури міста Києва завершено досудове розслідування у резонансному вбивстві колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, яке сталося 23.03.2017 у Києві", - йдеться у повідомленні.

На теперішній час сторонам кримінального провадження повідомлено про завершення досудового розслідування та відкрито матеріали слідства. Після ознайомлення сторін з вказаними матеріалами, а також матеріалами, що можуть знаходитись у володінні сторони захисту, обвинувальний акт буде направлено до суду.

Як повідомлялося, у вказаному кримінальному провадженні повідомлено про підозру організатору та п’ятьом співучасникам цього злочину. Їхні дії кваліфіковано за п. п. 6, 11, 12 ст. 115, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Усі учасники злочинної групи залежно від відведеної ролі здійснювали організацію та підготовку до злочину, яка включала оренду квартир, автомобілів, зовнішнє спостереження за жертвою тощо.

У прокуратурі нагадали, що двоє виконавців злочину перебувають під вартою. Матеріали щодо організатора (громадянина РФ Володимира Тюріна) та двох інших співучасників злочину (уродженця міста Харкова Юрія Василенка та громадянина України Ярослава Левенця), які на даний час переховуються від органу досудового розслідування та перебувають у розшуку, виділені в окреме провадження, досудове розслідування у якому триває.

Санкцією ч. 2 ст. 115 КК України, яка інкримінується підозрюваним, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна, додали у прокуратурі.

Як повідомлялося, колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова вбили 23 березня 2017 року біля готелю Premier Palace у Києві. Вбивця влучив в екс-депутата чотири рази – Вороненков помер на місці, нападник також був поранений і помер у лікарні.

9 жовтня 2017 року генпрокурор Юрій Луценко заявив, що в організації вбивства Вороненкова підозрюють російського кримінального авторитета Володимира Тюріна, який раніше був цивільним чоловіком дружини Вороненкова Марії Максакової.

Слідство вважає, що Тюрін підконтрольний ФСБ РФ і замовив убивство Вороненкова в обмін на преференції з боку російських спецслужб для кримінальних угруповань.

Сам Тюрін заперечує свою причетність до цього злочину.

Читайте також: Вбивство Вороненкова: Нацполіція направила документи на Тюріна в Інтерпол

У березні поточного року Нацполіція направила в Інтерпол документи для оголошення в розшук "злодія в законі" Тюріна.

Також прокуратура оголосила про підозру в організації та вчиненні цього вбивства  громадянам України Юрію Василенку і Ярославу Левенцю. Обидва наразі перебувають у розшуку.

Водночас під вартою у СІЗО перебувають Олександр Лось та Ярослав Тарасенко, яких підозрюють у причетності до вбивства Вороненкова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-