Медіа-профспілка вважає аморальною трансляцію «Інтером» відвертої пропаганди

Медіа-профспілка вважає аморальною трансляцію «Інтером» відвертої пропаганди

Укрінформ
Незалежна медіа-профспілка вважає неприпустимою і аморальною трансляцію «Інтером» провокативних та відверто пропагандистських матеріалів, що розпалюють ворожнечу та підштовхують українське суспільство до розколу.

Про це повідомляє комітет НМПУ.

«Промова одного з ведучих Інтера Андрія Доманського в стилі російської пропаганди під час «святкового концерту з нагоди Дня перемоги» порушує як норми Кодексу етики українського журналіста, так і стандарти світової журналістики. Він називає відомих українців «фашистськими злочинцями», використовує мову ворожнечі та ненависті у своєму ефірі і маніпулює - називає це «свободою слова», - йдеться у повідомленні.

Водночас НМПУ акцентує на тому, що це вже не перший подібний прецедент з телеканалом Інтер.

«Тому НМПУ вважає, що фактам розпалювання інформаційної війни на одному з найбільших телевізійних каналів України повинні дати належну оцінку не тільки громадськість, а й відповідні органи державної влади», - наголошують у Незалежній медіа-профспілці.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні 9 травня в мережі опублікували відео з фрагментами концерту "Победа. Одна на всех", який телеканал "Інтер" підготував до Дня Перемоги.

У ролику ведучий заходу Андрій Доманський з-поміж іншого закликає не дозволяти, "щоб вулиці наших міст називали іменами фашистських злочинців, а їхні портрети безкарно проносили під час факельних маршів у нашій столиці".

У коментарі Укрінформу перший заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк заявила, що регулятор негайно відреагує на висловлювання ведучих телеканалу, якщо ці репліки пройдуть в ефірі.

Читайте також: У Нацраді вирішують, що робити з "Інтером"

Уранці 9 травня активісти "Національного корпусу" прийшли під будівлю телеканалу "Інтер" з вимогою, щоб з вечірнього концерту були вилучені пропагандистські заяви, озвучені ведучими концерту. Також вони заявили, що вимагають позбавити канал ліцензії.

Водночас близько півсотні активістів всеукраїнської громадсько-політичної організації "Вільні люди" пікетували офіс "Національних інформаційних систем" по вулиці Щусєва, 26 із вимогою скасувати трансляцію концерту.

Однак увечері 9 травня "Інтер" все ж показав концерт "Победа. Одна на всех", не вирізавши скандальні слова ведучого. У зв'язку з цим представники «Нацкорпусу» заявили про намір 10 травня пікетувати будинок одного з власників «Інтера» Сергія Льовочкіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-