Нацизм перемогли поневолені народи Радянської імперії, а не Москва – експерт

Нацизм перемогли поневолені народи Радянської імперії, а не Москва – експерт

Укрінформ
Нинішня Росія на чолі з Володимиром Путіним нічим не гребує у своїй пропагандистській кампанії, викривлюючи навіть доведені факти.

Про це заявив провідний аналітик з питань Східної Європи Австралійського національного університету Джон Бесемерес в інтерв’ю кореспонденту Укрінформу.

"Більша частина історії Росії з 1917 року була глибоко обурливою. Навіть подія, яку країна вважає головним досягненням – перемога над нацистською Німеччиною – була завданням, поставленим проти волі її керівництва. До того ж, ця перемога, у перерахунку на душу населення, була більше досягненням України та українців (і деяких інших поневолених народів Радянської імперії)", - зазначив австралійський експерт.

У своїй книзі "Важке сусідство" професор Бесемерес детально описує історичне тло, події, що передували тому чи іншому рішенню російської влади.

"Я завжди намагаюся показати австралійській аудиторії основні історичні факти. Тому що навіть австралійці з університетською освітою навряд чи знають щось про історію відносин Росії та її сусідів, якщо самі не мають сімейних зв’язків у одній із цих країн. І навіть тоді їхні знання можуть бути обмежені лише тією однією країною і бути упередженими щодо решти", - зазначив професор.

Читайте також: Австралійці почали краще розуміти природу кремлівської політики - експерт

Він закликає усіх студентів, які вивчають російську мову, літературу чи історію, проводити принаймні кілька місяців в Україні, Польщі, країнах Балтії, Грузії тощо. Така практика, на думку Бесемереса, може принести користь і Україні.

"Я вважаю, що серед довгострокових інтересів України повинно стати перетворення вашої країни на центр російських досліджень, де така перспектива може бути природною та матиме тривалий вплив на слухачів та потенційно довготривалі вигоди для України й міжнародної спільноти", - вважає експерт. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-