ВРП відсторонила суддю з Донецької області, якого впіймали на хабарі

ВРП відсторонила суддю з Донецької області, якого впіймали на хабарі

Укрінформ
Вища рада правосуддя відсторонила до 3 червня 2018 року від здійснення правосуддя суддю Дружківського міського суду Донецької області Геннадія Молібогу у зв'язку з притягненням його до кримінальної відповідальності.

Відповідне рішення за клопотанням заступника генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького було ухвалене на засіданні ВРП у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вища рада правосуддя прийняла рішення: клопотання заступника генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького задовольнити частково. Тимчасово, до 3 червня 2018 року, відсторонити суддю Дружківського міського суду Донецької області Молібогу Геннадія Вікторовича від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності», - оголосив заступник голови Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич.

За його словами, у клопотанні Холодницький просив відсторонити суддю Молібогу від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням його до кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України, строком на 2 місяці.

Читайте також: Аваков заявляє, що Бочковський не працюватиме на посаді глави ДСНС

Як повідомлялося, 14 грудня 2017 року детективи Національного антикорупційного бюро разом із співробітниками Департаменту захисту економіки Нацполіції у Донецькій області затримали на хабарі голову одного з судів Донецької області. Пізніше стало відомо, що йдеться про голову Дружківського міського суду Донецької області Геннадія Молібогу.

15 грудня 2017 року НАБУ повідомило Молібозі про підозру в одержанні хабара.

16 грудня 2017 року Вища рада правосуддя тимчасово, до 15 лютого 2018 року, відсторонила Молібогу від здійснення правосуддя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-