Суд залишив у силі запобіжний захід капітану

Суд залишив у силі запобіжний захід капітану "Норда"

Укрінформ
Апеляційний суд Херсонської області відхилив скаргу захисту на запобіжний захід капітану судна "Норд" Володимиру Горбенку у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.

Про це повідомила у коментарі Укрінформу прес-секретар прокуратури АРК Тетяна Тихончик.

"Апеляційний суд Херсонської області залишив скаргу адвоката без задоволення і запобіжний захід, обраний раніше, є в силі", - сказала вона.

Тихончик нагадала, що капітан Горбенко після того, як вийшов під заставу у 35 тис. гривень, має обов'язок щопонеділка з'являтися до слідчого. 

Вона також повідомила, що прокуратура найближчим часом направить до суду обвинувальний акт стосовно капітана судна "Норд".

Як повідомлялося, 25 березня корабель морської охорони українських прикордонників затримав в Азовському морі риболовецьке судно-порушник "Норд" під прапором Російської Федерації. 30 березня суд заарештував судно "Норд".

6 квітня Херсонський міський суд взяв під варту капітана судна “Норд” Володимира Горбенка.

Капітану судна інкримінували ч. 2 ст. 332-1 ККУ (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї). За скоєння цього злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років.

Читайте також: Експерт каже, що затримання українського судна - помста росіян за "Норд"

Херсонський міський суд обрав Горбенку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 35 тисяч 240 гривень.

6 квітня за Горбенка внесли заставу. Він вийшов із СІЗО 10 квітня після того, як гроші надійшли на казначейський рахунок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-