ВККС рекомендує призначити безстроково 95 суддів

ВККС рекомендує призначити безстроково 95 суддів

Укрінформ
Вища кваліфікаційна комісія суддів України рекомендувала призначити безстроково 95 суддів, а розгляд питання щодо трьох відклала на 11 травня.

Про це повідомляється на сторінці ВККСУ у Facebook.

«Після 6 місяців кваліфікаційного оцінювання сьогодні Комісія рекомендувала призначити безстроково 95 суддів. Ці судді стали першопрохідцями нової процедури, яка має на меті перевірити весь судовий корпус України на компетентність, професійну етику та доброчесність», - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що судді склали іспити, пройшли психологічні тести, спеціальну перевірку правоохоронних органів та співбесіди, підтвердивши відповідність займаній посаді.

У ВККСУ наголошують, що саме у цих суддів у період з 2014 до 2017 роки закінчився п'ятирічний термін повноважень.

Читайте також: Політична еліта не впливає на суди – заступник голови ВККС

Водночам розгляд питання щодо надання рекомендації для призначення ще трьох суддів відкладено на 11 травня.

«Відкласти розгляд питання про рекомендування Анзора Саадулаєва для призначення на посаду судді Шевченківського районного суду міста Києва на 11 травня 2018 року», - оголосив рішення голова ВККСУ Сергій Козьяков під час засідання ВККСУ, трансляція кого велася на сторінці у Facebook член Громадської ради доброчесності Роман Маселко.

Таке ж рішення Козьяков озвучив і щодо розгляду питання про рекомендування для призначення на посаду судді Дніпровського районного суду міста Києва Наталі Марфіної та на посаду судді Оболонського районного суду міста Києва Інни Белоконної.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-