У МЗС закликають посилити тиск на Росію через вирок Мовенку

У МЗС закликають посилити тиск на Росію через вирок Мовенку

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України засуджує ухвалений окупаційною владою Криму вирок українцю Ігорю Мовенку.

А також закликає міжнародних партнерів посилити тиск на Росію у зв'язку з фабрикуванням справи проти нього, написала у Facebook речниця МЗС Мар'яна Беца.

"Окупант цинічно фабрикує справи. Рішуче засуджуємо "вирок" українцю Мовенку. Закликаємо партнерів посилити тиск на РФ", - написала Беца. 

Читайте також: Окупанти відправляють севастопольця Мовенка в колонію

Як повідомляв Укрінформ, 7 травня оприлюднено вирок підконтрольного Кремлю Гагарінського районного суду в Севастополі Ігорю Мовенку, згідно з яким український активіст засуджений за коментар у соцмережах на два роки у колонії загального режиму.

"Суд" стверджує, що Мовенко в соцмережі розмістив відкритий для загального доступу текстовий коментар, в якому нібито "закликав до вбивства в жорстокій формі представників кримської самооборони, членів російських політичних партій та інших осіб".

Як повідомлялося, вирок щодо ч. 2 ст. 280 Кримінального кодексу РФ обвинуваченому в екстремізмі Ігорю Мовенку оголосили 4 травня.

МЗС України опротестувало це рішення російського суду в Севастополі і заявило, що бореться за визволення Мовенка.

Мовенко був побитий у Севастополі через символіку українського батальйону «Азов», наклеєну на його велосипед. Лікарі діагностували у нього відкриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, перелом основи черепа, перелом щелепи, закритий перелом кісток носа, контузію очного яблука та інші травми. До грудня того ж року Мовенка затримали і відвезли в управління ФСБ Росії. Проти нього висунули звинувачення в екстремізмі. Російський прокурор просив два роки умовно для севастопольця, однак "суд" призначив жорсткіше покарання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-