Українці вважають війну на Донбасі однією з найголовніших проблем - КМІС

Українці вважають війну на Донбасі однією з найголовніших проблем - КМІС

Опитування
Укрінформ
Майже 62% українців, опитаних у квітні представниками Київського міжнародного інституту соціології, вважають війну на сході однією з топ-3 найгостріших проблем у державі.

Про це сказав заступник директора Київського міжнародного інституту соціології Антон Грушецький під час прес-конференції на тему «Суспільно-політичні настрої жителів України: квітень 2018 року (за результатами опитування КМІС)», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо говорити про основні проблеми, які турбують населення та, на думку українців, є найбільш актуальними, - то це, звісно, війна на сході (щодо цього висловившись 61,7% респондентів), дещо в меншій мірі - створення робочих місць (33,5%), підвищення пенсій і заробітних плат (31,9%), подолання корупції (29%), а також зниження тарифів на комунальні послуги (19,1%)», - зазначив Грушецький.

Водночас лише 13% опитаних висловились позитивно щодо можливого поліпшення соціально-економічної ситуації в Україні протягом найближчих двох років.

Окрім того, за даними опитування, 75,3% українців вважають, що керівництво України веде державу у хибному напрямку, тоді як 10% підтримують дії.

Читайте також: КМІС назвав двох шоуменів, що мають непогані шанси в політиці

Як повідомляв Укрінформ, близько 46% українців, яких опитали представники Київського міжнародного інституту соціології у квітні, підтримують вступ України до Європейського Союзу та понад 41% - до НАТО.

Київський міжнародний інститут соціології з 5 по 19 квітня провів всеукраїнське опитування громадської думки. Методом особистого інтерв'ю було опитано 2004 респонденти, які мешкають у 110-ти населених пунктах України, крім АР Крим, за чотириступеневою вибіркою, що репрезентативна для населення віком від 18-ти років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-