8 травня: народний календар і астровісник

8 травня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Марка; кому буде в хаті парко, до кого звертатися по дощ і обираймо червоний. 

Сьогодні в Китаї свято Небесної імператриці Мацзу – покровительки водних стихій і моряків, жіночого втілення грецького Посейдона, римського Нептуна і нашого святого Миколая в одній особі. Це вам не безіменна скромна українська русалка, нещасна дівчина-потопельниця, а справжня грізна богиня! Мазцу зображують в ошатних шатах на золотому троні або на білосніжній хмарі. Поряд із нею два вірні помічники: один тримає руку біля вуха, інший – біля очей. Народилася Мацзу приблизно в 960 році в бідній рибальській родині. Брати дівчинки були рибалками і вона завжди їм допомагала, рятуючи під час штормів і тайфунів. У 28 років вона була забрана на небо живою й стала богинею. Мацзу вшановують не тільки в Китаї (особливо на Тайвані), але й у В’єтнамі. Воістину, жінки тримають на своїх плечах не тільки половину неба (так казав сам Мао Цзедун), але й море! Мацзу моляться також і під час посухи.

Церква ж нині вшановує апостола й євангеліста Марка. У цей день має бути тепло, тому казали: «На Марка небо ярке – на вулиці парко, а бабі в хаті жарко». Марка називали ще «Ключником», вважаючи, що в нього зберігаються ключі від неба. Мовляв, тими ключами він відмикає небо й пускає дощі. Тому цього дня молилися, щоб не було посухи. В Україні останнім часом спостерігаються надзвичайно посушливі весни, тож обирайте, кого про дощ просити: Марка, Небесну імператрицю, Укргідрометцентр чи Наталку Діденко.

Іменинники сьогодні Марк, Василь, Сергій.

Сьогодні 23-ій місячний день. Темна енергетика Гекати. Категорично не можна байдикувати. Завершуйте розпочаті справи, ухвалюйте рішення, затверджуйте нові бізнес-плани. Женіть страхи й тривоги подалі, оминайте все лихе й недобре, уникайте сумнівне. Вівторок – день войовничого Марса, чоловічої (янської) енергії. Вітаються рішучість і цілеспрямованість. Але економте сили, вони вам невдовзі знадобляться. Не надто сприятливий період для інтелектуальної праці, творчості. Енергетичний центр – хребет, тому добре робити всілякі вправи, розвиваючи його гнучкість і рухливість. Колір дня – червоний.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1940 році: -1,5; а найтеплішим у 1949 -  +26,9.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-