Порошенко про Combined Resolve: українські військові показали справжній клас

Порошенко про Combined Resolve: українські військові показали справжній клас

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко привітав десантників 79 десантно-штурмової бригади Миколаєва та танкістів 14 окремої механізованої бригади з успіхом на міжнародних навчаннях Combined Resolve X, що тривають у Німеччині.

Про це Порошенко написав на своїй сторінці у Facebook.

"Гордий за наших військових, які вкотре довели, що українська армія – одна з найбільш боєздатних у світі! Організаторам міжнародних військових навчань Combined Resolve X довелося змінювати сценарій через зухвалі, професійні і напрочуд ефективні дії українців. Наші десантники з 79 десантно-штурмової бригади Миколаєва та танкісти 14 окремої механізованої бригади показали справжній клас на полігоні. Так тримати, хлопці! Віримо у вашу силу!" - написав Порошенко.

Як повідомлялося, на полігоні поблизу міста Хохенфельц у ФРН триває активна фаза міжнародних навчань Combined Resolve X. Зведений підрозділ від Збройних Сил України — десантники з 79 десантно-штурмової бригади та танкісти від 14 окремої механізованої бригади - в ході наступу зайшов глибоко в тил противника та зайняв оборону поблизу містечка Равенсдорф.

Читайте також: Українські десантники відпрацювали висадку в тил противника

Українським військовим вдалося "знищити" понад 10 одиниць ворожої техніки, серед яких 4 танки «Abrams», 4 бронемашини «Bradley», два вертольоти «Apache» та декілька автомобілів HMMV, а також до 20 чоловік особового складу. З української сторони втрати склали 1 БТР, 2 танки та 13 військовослужбовців.

Combined Resolve – багатонаціональні навчання, які проводяться командуванням Збройних сил США в Європі двічі на рік в період проведення ротації частин американської армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-