Суд визначив дату розгляду справи бразильця-найманця

Суд визначив дату розгляду справи бразильця-найманця "ДНР"

Укрінформ
Павлоградський міськсуд Дніпропетровської області 6 червня розпочне розгляд справи бразильця Рафаеля Маркуса Лусваргхі, який воював на боці бойовиків "ДНР".

Про це повідомила у коментарі телеканалу "112-Україна" речник столичної прокуратури Надія Максимець.

"Обвинувальний акт скерований до Павлоградського міського суду Дніпропетровської області. Підготовче засідання призначене на 6 червня", - зазначила вона.

Максимець нагадала, що Печерський райсуд міста Києва засудив Лусваргхі за участь у терористичній організації та діяльність у незаконних збройних формуваннях до 13 років позбавлення волі.

Водночас на етапі оскарження вироку Апеляційний суд взяв до уваги, що суд першої інстанції не мав права розглядати дану справу, оскільки була порушена територіальна підсудність. З цієї причини вирок Печерського райсуду був скасований. У подальшому Верховний Суд у лютому поточного року постановив, що справу Лусваргхі має розглядати Павлоградський міськсуд Дніпропетровської області.

Читайте також: СБУ повідомила деталі слідства щодо "бразильського бойовика"ДНР"

Речник столичної прокуратури розповіла, що запобіжний захід у Лусваргхі закінчився у лютому, і прокуратура не мала змоги його продовжити на етапі визначення територіальної підслідності цієї справи.

Водночас Максимець запевнила, що прокурор клопотатиме 6 червня під час підготовчого засідання у Павлоградському міськсуді Дніпропетровської області про обрання Лусваргхі запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомлялося, у ЗМІ з’явилася інформація про те, що колишній бойовик Лусваргхі мешкає на території Свято-Покровського Голосіївського монастиря. 4 травня представники націоналістичних організацій затримали його і відвели до Служби безпеки.

Згодом СБУ поінформувала, що громадянин Бразилії Рафаель Маркус Лусваргхі з вересня 2014 по травень 2015 року брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції у складі незаконних збройних формувань на Донбасі. Лусваргхі входив до так званого 1-го мотострілецького батальйону «Вікінг» терористичної організації «ДНР». Був задіяний, зокрема, у підрозділах бойовиків у боях під Дебальцевим та районі Донецького аеропорту.

25 січня 2017 року громадянин Бразилії Лусваргхі був засуджений Печерським райсудом м. Києва до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі він перебуває у СБУ, де з ним проводяться відповідні процесуальні дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-