Україна нарешті закупить специфічні сироватки та імуноглобуліни

Україна нарешті закупить специфічні сироватки та імуноглобуліни

Укрінформ
Україні вперше закупить на національному рівні специфічні сироватки та імуноглобуліни проти дифтерії, сказу, правцю, ботулізму та малярії.

Відповідний наказ №629 від 6 квітня, що затверджує перелік необхідних специфічних сироваток, оприлюднений на сайті Міністерства охорони здоров'я, повідомляє прес-служба відомства.

"До закупівель включено 11 номенклатур, зокрема сироватки та імуноглобуліни проти дифтерії, сказу, правцю, ботулізму та малярії. ...Всього на закупівлю сироваток та імуноглобулінів у 2018 році закладено 40 млн грн ", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рішення про закупівлю сироваток було прийнято ще на початку року. Раніше, з 2014 року, сироватки проти цих захворювань та імуноглобуліни не були доступні в Україні через відсутність реєстрації цих препаратів.

Читайте також: Імпортні ліки реєструватимуть за спрощеною системою

"Виробники не були зацікавлені у тому, щоб заходити на український ринок, а Міністерство охорони здоров’я, відповідно до закону, не може бути ініціатором реєстрації. Тому гуманітарні вантажі до цього часу були єдиним шляхом забезпечити громадян України специфічними сироватками в разі необхідності", - наголошують в МОЗ.

Наразі державні закупівлі через міжнародні організації дозволяють завозити в Україну нові препарати без попереднього подання виробника на реєстрацію. Незареєстровані в Україні препарати, що пройшли міжнародну перевірку якості та сертифікацію, можуть подаватися на тендер, і, у випадку перемоги в тендері, реєструються в Україні за спрощеною процедурою.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-