Комітет ВР досі не розглянув виборчі права переселенців - Тука

Комітет ВР досі не розглянув виборчі права переселенців - Тука

Укрінформ
Законопроект про зміни виборчого законодавства щодо участі внутрішньо переміщених осіб та трудових мігрантів у місцевих виборах досі не розглянуто профільним комітетом парламенту.

Про це заявив заступник голови Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука під час презентації звіту національної системи моніторингу "Ситуація з внутрішньо переміщеними особами", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Разом з Радою Європи, низкою неурядових громадських організацій, з долученням членів ЦВК, нами було розроблено законопроект змін до виборчого законодавства України, який дозволяє вимушеним переселенцям та трудовим мігрантам, яких лише в Києві перебуває кількасот тисяч, брати участь у місцевих виборах. Цей законопроект був переданий у Верховну Раду ще у березні минулого року. Пройшло більше року, але, на жаль, профільний комітет ще навіть не розглядав цей законопроект", - сказав Тука.

Він зауважив, що така ситуація є грубим порушенням основоположного принципу демократії.

Читайте також: Більшість проблем переселенців досі не вирішені - Тука

"Люди позбавлені можливості брати участь в місцевих виборах. Вони мають можливість вибирати Президента, парламент, але не мають можливості обирати сільського голову чи мера міста. Їхніх представників немає в Раді, інтереси ВПО по факту ніхто не відстоює на рівні місцевої влади", - заявив Тука.

Як повідомлялося, 27 березня 2017 року у Верховній Раді зареєстрували законопроект № 6240 "Про забезпечення доступу до виборчих прав внутрішньо переміщених осіб та інших мобільних всередині країни громадян".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-