Плюс 880% до окладу: Рахункова палата виявили завищення премій в АМКУ

Плюс 880% до окладу: Рахункова палата виявили завищення премій в АМКУ

Укрінформ
Рахункова палата України виявила, що через недотримання вимог діючого Порядку обчислення середньої зарплати відбулося завищення, за розрахунками аудиторів, розміру виплат працівникам апарату АМКУ на 326,4 тис. грн.

Про це повідомляє прес-служба Рахункової палати.

"Через недотримання вимог діючого Порядку обчислення середньої заробітної плати відбулося завищення, за розрахунками аудиторів, розміру виплат працівникам апарату АМКУ на 326,4 тис. грн. Премії працівникам встановлювалися не за їхній особистий внесок у результати діяльності АМКУ чи за виконані додаткові обсяги робіт, а фактично як доплата у фіксованому розмірі, визначена керівником", - йдеться у повідомленні.

Як наслідок, при посадовому окладі 2912 грн середня заробітна плата, зокрема, провідного консультанта становила 23,2 тис. грн за рахунок встановлення премії у середньому на рівні 15,5 тис. грн на місяць. Розмір премій державним уповноваженим АМКУ визначався також без урахування обсягу виконуваних ними робіт і щомісяця зростав (з 3,8 тис. грн у січні до 37,2 тис. грн у грудні 2017 року, тобто майже у 10 разів). У результаті того, що під час нарахування таких премій не враховувалася кількість фактично відпрацьованого часу у відповідному місяці, розмір премії для окремих уповноважених коливався від 30 до 880 відсотків посадового окладу.

Читайте також: Рахункова палата торік виявила порушень на 23 мільярди

Аудитори зазначили і ризики, які створюють операції із розрахунками за послуги, що надаються АМКУ підвідомчими суб'єктами. Зокрема, за рахунок виділених на забезпечення діяльності АМКУ 2,7 млн грн бюджетних коштів у 2017 році фактично утримувалося із щомісячною фіксованою оплатою у сумі 265,8 тис. грн підвідомче йому державне підприємство "Антком", яке обслуговує адміністративну будівлю АМКУ. Акти приймання наданих підприємством послуг складалися формально, без деталізації характеру та обсягів наданих послуг, достовірність звітів виконання робіт та актів списання використаних матеріалів АМКУ не контролював.

Неефективно використовувалися кошти державного бюджету і на фінансування підвідомчого АМКУ Центру комплексних досліджень з питань антимонопольної політики, який було утворено для наукового забезпечення Державної програми демонополізації економіки і розвитку конкуренції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-