Українську молодь запрошують на стажування в органи влади

Українську молодь запрошують на стажування в органи влади

Укрінформ
Мінмолодь спільно з Академією лідерства та за підтримки проекту USAID розпочинає реалізацію проекту «Державотворець», метою якого є залучення молоді в процеси реформування держави.

Про це повідомив міністр молоді та спорту України Ігор Жданов на прес-конференції в Укрінформі.

“Ми запрошуємо молодих людей віком від 18 до 20 років на стажування в органах державної влади і місцевого самоврядування в рамках проекту”, - сказав Жданов.

За його словами, програма складатиметься з трьох етапів. Незабаром на першому етапі відбудеться стажування молоді в Адміністрації Президента України, Секретаріаті Кабінету міністрів України, міністерствах та інших центральних органах виконавчої влади. 

“Другий етап - це липень-жовтень 2018 року, стажування проходитиме в обласних державних адміністраціях, можливо і органах місцевого самоврядування, які долучаться до цього проекту. А третій етап буде заключний - стажування молодих людей у Верховній Раді України”, - розповів міністр.

Ймовірно, додав урядовець, участь у першому етапі програми візьмуть сто молодих наших співвітчизників.

“Перша сотня - це будуть найсміливіші та найкращі. Сподіваємося, що завдяки їм ми зможемо налагодити процес стажування таким чином, щоб він був цікавим для усіх. Головним комунікаційним майданчиком проекту буде Міністерство молоді та спорту, яке через свої ресурси, через веб-сайт, через Facebook-сторінку буде інформувати про програму”, - сказав керівник Української академії лідерства Роман Тичківський.

Заступник міністра молоді та спорту України Олександр Ярема зазначив, що хлопці та дівчата, які мають бажання взяти участь у програмі, зможуть згодом на сайті відомства заповнити аплікаційну форму і до неї підготувати есе на тему "Державотворення починається з мене”. Роботи перегляне конкурсна комісія, до складу якої увійдуть представники низки міністерства та відомств.

“А потім відбудеться співбесіда. І тільки після цього буде визначено ту сотню сміливців, про яких ми говорили. Їх будуть рекомендувати на стажування Адміністрації Президента України, Секретаріаті Кабінету міністрів України, міністерствах та інших центральних органах виконавчої влади”, - сказав він.

Як наголосив міністр Жданов, зволікати не варто. “До 18 травня треба заповнити ці аплікаційні форми, а з 25 травня розпочнуться співбесіди. Можливо за допомогою скап-зв'язку, щоб люди не їздили, не витрачали час та гроші. Оголошення результатів відбудеться 9 червня”, - уточнив урядовець.

“Я дуже сподіваюся, що ця програма буде надихати молоде покоління стати відданими державними службовцями і працювати в урядовому секторі не тільки заради високої заробітної плати, а й заради того, щоб впливати на ситуацію в країні, щоб покращувати життя людей та віддано служити своєму народу”, - додав керівник проекту «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «ВзаємоДія» Лоренс Хелд.

Читайте також: МОЗ запрошує студентів на стажування

Проект «Державотворець» спрямований на ознайомлення молоді з публічною адміністрацією та процесами державотворення, її залучення до розроблення, ухвалення управлінських рішень і контролю за їх виконанням, зокрема щодо дотримання антикорупційного законодавства, подальшої професійної діяльності на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування через організацію освітньо-профорієнтаційних стажувань.

Проект «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «ВзаємоДія» - п'ятирічна ініціатива USAID, яка має на меті допомогти Україні у зменшенні рівня корупції та підвищенні підзвітності й прозорості управління. Він спрямований на розширення повноважень ключових урядових інституцій у боротьбі з корупцією, побудові громадської підтримки та участі в антикорупційних зусиллях і зменшенні толерантності громадян до корупції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-