ІD-картки випускникам шкіл оформлюватимуть позачергово

ІD-картки випускникам шкіл оформлюватимуть позачергово

Укрінформ
Державна міграційна служба повідомляє, що ІD-картки випускникам загальноосвітніх навчальних закладів оформлюватимуть у пріоритетному порядку.

Про це повідомляє ДМС.

"Керівникам обласних управлінь міграційної служби надано доручення щодо організації максимального сприяння процесу оформлення ID-карток випускникам загальноосвітніх навчальних закладів", - зазначають у ДМС.

Керівники територіальних підрозділів у співпраці із місцевими управліннями освіти та керівниками навчальних закладів вирішуватимуть питання організації прийому учнів в окремо встановлені години та невідкладно прийматимуть рішення про документування після проведення відповідних перевірок.

Для оформлення ID-картки вперше школярам необхідно звернутися до підрозділу ДМС або центру надання адмінпослуг (ЦНАП) за місцем реєстрації та надати свідоцтво про народження, паспорти батьків (або одного з них), довідку про реєстрацію місця проживання (видає орган реєстрації, утворений місцевою адміністрацією). Перший паспорт у формі ID-картки видається безкоштовно.

Читайте також: 12 років у школі: МОН готується змінити закон про середню освіту

Як повідомляв Укрінформ, у МОН нагадали, що вступати за свідоцтвом про народження можуть лише ті вступники, яким 14 років виповнилося після 1 травня 2018 року. Всі інші вступники мають заздалегідь потурбуватися про отримання паспорту в формі ID-картки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-