Порошенко доручив МЗС і Мінтрансу потрубуватися про українців в Єгипті

Порошенко доручив МЗС і Мінтрансу потрубуватися про українців в Єгипті

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко доручив Міністерству закордонних справ і Міністерству транспорту і зв'язку потрубуватися про українських громадян, які другу добу чекають організації повернення на батьківщину після відпочинку в Єгипті.

Про це повідомив прес-секретар глави Української держави Святослав Цеголко на своїй сторінці у Facebook.

"Ще в неділю вранці Президент доручив МЗС та Міністру закордонних справ, який зараз перебуває у Єгипті, проконтролювати захист прав українських громадян, які змушені чекати після відпочинку в цій країні, в тому числі сприяти їх безкоштовному розміщенню в готелях", - повідомив Цеголко.

За його інформацією, "Президент також доручив Мінтрансу зробити всі необхідні кроки для найшвидшого повернення українців, зокрема вирівняти графік польотів туроператорів з Єгипту".

Як повідомляв Укрінформ, 27 квітня з технічних причин з аеропорту єгипетського м. Шарм-ель-Шейх було затримано виліт чартерного літака авіакомпанії UM Air з 215 українськими туристами до Львова. Також через певні причини не зміг вилетіти в Україну літак авіакомпанії Egypt Air, що був зафрахтований українським авіаперевізником. Усі пасажири були перевезені до готелю Experience Park Land.

Читайте також: Українці в Єгипті чекатимуть на виліт ще один день

У суботу, 28 квітня, літак доставив одну групу українських туристів до Львова, ще одну - до Києва.

Очікувалося, що третя група українців, яка залишалася в Єгипті, відправиться додому 29 квітня у другій половині дня, однак виліт перенесли на понеділок, 30 квітня, через відсутність літаків.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-